Szukajka nic nie znalazła, więc zakładam nowy temat:
Mam 150zł, i chcę kupić blendę 5w1, prostokątną, z dłuższym bokiem 120cm.
Jaką wybrać? Lecieć po taniości, i kupić 中國的 NO-NAME, czy iść w produkty bardziej znanych marek?
Szukajka nic nie znalazła, więc zakładam nowy temat:
Mam 150zł, i chcę kupić blendę 5w1, prostokątną, z dłuższym bokiem 120cm.
Jaką wybrać? Lecieć po taniości, i kupić 中國的 NO-NAME, czy iść w produkty bardziej znanych marek?
Ja właśnie też stoję przed takim wyborem i chyba kupię to:
Quantuum blenda 5w1 91cm x 122cm - Ekran, blenda - Fotozakupy.pl
Jak ktoś ma inną sugestię to chętnie poczytam.
Studio Moments to fotograf ślubny Kraków i kamerzysta Kraków. Zapraszam na naszą stronę!
Te "ileś w jednym" fatalnie się montują w uchwytach - są za grube. Pod tym względem zdecydowanie wygodniejsze są "dwa w jednym". Chyba, że trzymać będzie asystent.
Tu jest całkiem fajny filmik o blendach, na końcu jest podaje jaką wybrać i dlaczego
dr5000.com - blenda - co i jak? - YouTube
Ta, widziałem ten filmik, i właśnie dlatego chcę w końcu kupić blendę.![]()
Dam rade z montażem. Też myślałem nad Quantuumem, ale może jest coś lepszego..?
Nie prościej i taniej tutaj Quantuum / Modelowanie światła / Blendy ?
btw 80x120 (zwykła 2 stronna), 120x180 5.1...i podobnie jak @ wiktor2323 częściej targam mniejszą, bo lżejsza i światła styka.
Ostatnio edytowane przez kosdkp ; 30-09-2013 o 20:04
Ja używam 5 w 1 gdzie zamiast czystego złotego jest złoto-srebrna SUNLIGHT. W allegro wystarczy wpisać "sunfire"
5 w 1 Quantum i masz na lata. Sam taką mam i jestem zadowolony.
Ja trochę odświeżę wątek, otóż... Mam już swoją leciwą blendę Quantuuma srebrno-biała i powiedzmy że srebrna część już trochę straciła uroku przez te 6 lat działania:P I mam rozkminę jak zregenerować srebrną stronę? Srebrny/szary spray wystarczy? Ktoś ma jakieś sugestie:P? Tak wiem prościej kupić nową bo to koszt max 100zł i tak też pewnie zrobie ale żeby się nie marnowała to tę bym sobie zregenerował![]()