Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Yongnuo YN-500 EX

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Yongnuo YN-500 EX

Tego nie kumam...
    Przecież taka lampa przy płatności paypalem po ich szalonym kursie wyjdzie pod 500 pln...
    Jak Ci nalicza podatek VAT i clo ... To wyjdzie drożej niz w Polsce i bez gwarancji...
    Pomijam fakt mozliwosci zaginiecia przesyłki , reklamacja,odesłania do Chin...
    Oby sie wszystko udało...

Pozdro...

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez tongpo Zobacz posta
    Tego nie kumam...
    Przecież taka lampa przy płatności paypalem po ich szalonym kursie wyjdzie pod 500 pln...
    Pozdro...
    Nie mam pojęcia, czy kupowałeś cokolwiek przez paypal, ale zapłaciłem po przeliczeniu na złotówki niecałe 430zł

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Rzeszów/Limerick

Cytat Zamieszczone przez b8533737 Zobacz posta
    Nie mam pojęcia, czy kupowałeś cokolwiek przez paypal, ale zapłaciłem po przeliczeniu na złotówki niecałe 430zł
    Zakupu dokonałeś poza UE, możesz się spodziewać opłaty cła przy odbiorze przesyłki...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez ramzes63 Zobacz posta
    Zakupu dokonałeś poza UE, możesz się spodziewać opłaty cła przy odbiorze przesyłki...
    ... przy czym warto pamiętać, że istnieje limit wartości przedmiotów, poniżej której cło nie jest naliczane, oraz drugi (niższy) limit, poniżej którego nie jest naliczany VAT, więc jest duża szansa, że cła nie zapłacisz, ale może wchodzić w grę zapłacenie VATu (23%).

Coś już napisał

Panowie, to, że mam trzy posty na krzyż, nie świadczy o tym, że nie wiem jak wygląda procederu importu towarów spoza UE.
    Mam świadomość wszystkich czyhających "zagrożeń"

Co do testu, w razie czego mogę podjąć się jedynie do oceny wizualnej i stwierdzeniu działa/niedziała.
    Nie mam doświadczenia w lampach błyskowych, więc ww test mógłby być mocno ułomny.

Pozdrawiam.

PS Bardziej cieszyłbym się gdyby ktoś mógłby napisać, jakieś konkrety o zakupionej przeze mnie lampie niż tłumaczyć sensowność zakupu w Chinach.
    Ostatnio edytowane przez b8533737 ; 20-10-2013 o 09:08

Uprawnienia umieszczania postów