Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: Yongnuo YN-500 EX

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Yongnuo YN-500 EX

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    wyglada na to ze 500ex jest to tanszy i slabszy odpowiednik 568ex. Ma wszelkie potrzebne bajery (HSS, TTL itp.)

500EX bedzie pracowac w TTL z kazda lustrzanka Canona praktycznie.
    nie, to lampa do zdalnego wyzwalanie w TTL- u , którą przy okazji możesz zamontować na sanki i korzystać z TTL-a...
    to nie jest tańszy odpowiednik yn-568 tylko droższy odpowiednik Yn-560EX, która na sankach nie pracuje w TTL ( tylko zdalnie)
    pozdro

Coś już napisał

Takie dopiski załączają sprzedawcy:

Awatar stley
    Miasto
    Bielsko-Biala

Podaj linka skąd będziesz kupował (lub zamówiłeś) tę lampę. Już robiłem zakupy w HK, również do tej pory nie miałem problemów, ale 'mój' sprzedawca nie ma tego modelu w ofercie.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez stley Zobacz posta
    Podaj linka skąd będziesz kupował (lub zamówiłeś) tę lampę. Już robiłem zakupy w HK, również do tej pory nie miałem problemów, ale 'mój' sprzedawca nie ma tego modelu w ofercie.

Yongnuo YN 500EX 1 8000 TTL Flash Speedlite F Canon 5DIII 5DII 7D 60D 50D 5D2 5D | eBay

Czekam na przesyłkę.

Coś już napisał

Tego nie kumam...
    Przecież taka lampa przy płatności paypalem po ich szalonym kursie wyjdzie pod 500 pln...
    Jak Ci nalicza podatek VAT i clo ... To wyjdzie drożej niz w Polsce i bez gwarancji...
    Pomijam fakt mozliwosci zaginiecia przesyłki , reklamacja,odesłania do Chin...
    Oby sie wszystko udało...

Pozdro...

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez tongpo Zobacz posta
    Tego nie kumam...
    Przecież taka lampa przy płatności paypalem po ich szalonym kursie wyjdzie pod 500 pln...
    Pozdro...
    Nie mam pojęcia, czy kupowałeś cokolwiek przez paypal, ale zapłaciłem po przeliczeniu na złotówki niecałe 430zł

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Rzeszów/Limerick

Cytat Zamieszczone przez b8533737 Zobacz posta
    Nie mam pojęcia, czy kupowałeś cokolwiek przez paypal, ale zapłaciłem po przeliczeniu na złotówki niecałe 430zł
    Zakupu dokonałeś poza UE, możesz się spodziewać opłaty cła przy odbiorze przesyłki...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Test! Test!

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Tak, a działa to tak, iż celnik albo łyknie "gift" albo poprosi o wydruk z eBay oraz z PayPal ile faktycznie zapłaciłeś bo będzie miał jakiekolwiek wątpliwości. Oczywiście to loteria, wpływ ma na to waga, pudełko czy ciekawość celnika. Całe koszty to VAT, cło w zależności od towaru to 0 do 3% czy iluś tam bo w większości przypadków bardziej opłaca się kupić tutaj na fakturę będąc firmą niż ciągnąć to z Azji.
    |CANON FF|

Przecież ta lampa, nawet jako towar spoza UE, zwolniona jest z opłat celnych. Jej wartość z wysyłką nie przekracza bowiem 150EUR. Kupowałem tak Nissiny ze sklepu w HK i nie przypomniam sobie jakichkolwiek dodatkowych opłat ze strony UC.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów