6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)
nie pokazuję, bo nie opanowałem procedur pokazywania (obowiązujących na CB)
absolutnie sie nie zgadzam.
zdjecia sie zarowno oglada jak i robi.
50/50
a wracajac do meritum watku, to odpowiedz jest prosta.
tutaj siedza glownie onanisci sprzetowi, majacy tyle wspolnego ze sztuka co ja z murzynami.
czyli maja w pupie zdjecia, a wazne jest tylko jaki obiektyw/matryca ma najlepsze parametry.
cos tam kupia, zrobia zdjecia swojego nowo narodzonego syna, pozniej portret zony na spacerze, troche okolicznych, parkowych krajobrazow.. i obowiazkowo rodzinne eventy (grill, imieniny itp)
zapal minie, sprzet w odstawke i wiecej tu nie zagladna ;]
zarejestruje sie kolejna osoba i historia sie powtorzy.
zreszta.. nie powinno to nikogo dziwic - wkoncu to forum sprzetowe.
jak sie chce wiecej koneserow piekna niz technikaliow, to jest plfoto.com jest digart.pl itp
tyle, ze tam poziom komentarzy jest rownie plytki jak kalurza.
ale zawsze jakis jest..
ogolnie troche to smieszne jesttaki specyficzny, bardzo stęchły klimat w swiecie fotografii
duzo zawisci, sarkazmu, krytyki nad wyraz i nie dzielenia sie pomyslami, patentami na ciekawe efekty itp (poza paroma wyjatkami)
jest to atmosfera kompletnie inna niz w srodowisku muzykow, w ktorym pare lat temu mocno sie udzielalem (drumandbass.pl umt.pl itp)
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Jest zakaz komercyjnych linków więc jak mamy prezentować swoje prace?
Wrzucić na imageshack bez żadnej komerchy?
Zmniejszasz fotę do rozmiar by miała na dłuższym boku od 640 do 1024 px, pilnujesz przy tym by nie miała większego rozmiaru niż 300kB.
Wrzucasz fotę do serwisu, ktory pozwala uzyskać link [IMG], ja np, korzystam z photobucket, ale są jeszcze inne.
Wklejsza link do treści posta i voila![]()
Ostatnio siostra narobiła zdjęć z wycieczki. W połowie przestałem oglądać. Bo już po 500 miałem dość. Ponadto zdjęcia robi się komórkami. Jakie wydarzenie by nie było to już nawet każdy dziadek łapka do góry i Heil Foto. Co oni z tym potem zrobią i na co im to, to nie wiem. Na kompa raczej nie zrzucą bo obawiam się, że mogą go nie mieć. Wzrok już nie ten więc na ekraniku komórki też się tym nie nacieszą. Zresztą generalnie ich komórki z shutter lagami nie bardzo nadają się do focenia. Tak czy siak zdjęcia się robi. Do tutejszych galerii nie zaglądam, bo zazwyczaj są tam jakieś kaczki w świetle południa i krzywa architektura. Zdjęcia się co najwyżej teraz przeklikuje.absolutnie sie nie zgadzam.
zdjecia sie zarowno oglada jak i robi.
50/50