Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
nie ma tu na myśli początkujących z jednocyfrową liczbą postów ale min. stałych bywalców, którzy to często mają dużo do powiedzenia a nic do pokazania, poprostu odnosze wrazenie że na forum regularnie przybywa onanistów sprzętowych, tudzież teoretyków-gawędziarzy...natomiast "gniot" to najbardziej konstruktywna krytyka świata, maximum treści przy min. słów...
miałem okazję zasmakować takiej krytyki . Chyba troszkę źle zrozumiałem treść pierwszego posta. W sumie to forum sprzętowe bardziej, przynajmniej kilka razy to zdążyłem przeczytać w różnych wątkach. Takie bardziej właśnie ustawione pod zapytania typu " które szkło lepsze", czy " co kupić ze by mieć lepsze zdjęcia ( he których potem nie pokażę ) " . Sam już nawet z chęcią poczytał bym krytykę zdjęć nawet nie swoich a innych ludzi bo to też dużo daje. A tu naprawdę ciężko o parę słów na temat czy to lepszego czy gorszego zdjęcia. Podobnie jest na Facebooku albo "like" albo mały komentarz typu "super fotka" Nie liczni wyrażają swoje bardziej konstruktywne zdanie. A nikt raczej nie chce pokazywać zdjęć tylko po to że by ktoś zobaczył i zachował zdanie o nim dla samego siebie.

--- Kolejny post ---

I jeszcze jedno .. opinię na temat konkretnych zdjęć łatwiej uzyskać na bardziej tematycznych forach , ptasiarskich, przyrodniczych , dotyczących sportu czy spotingu. Tutaj jakoś tak wszystko jest wymieszane każdy poogląda i leci dalej.