Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Canon 60D error 70

Domyślnie Canon 60D error 70

Czy ktoś spotkał się z takim błędem ? Dokładniej występuje on wtedy tylko kiedy włączę nagrywanie i przez chwilę pobawię się ustawieniami nagrywania. Potem naciskam rec i wyskakuje ten błąd. Muszę wyciągnąć baterię i nagrywa normalnie. Ale gdy włącze tryb nagrywania i zacznę od razu nagrywanie to działa bez problemu. I z 2 razy wyskoczyło tak przy ściąganiu plików z aparatu podłączonego kablem do komputera. Aparat mam na gwarancji i myślę nad odesłaniem go do serwisu.

I jeszcze przy okazji takie małe pytanko z innej beczki które mnie strasznie nurtuje. Gdy mam podpiętą 85mm samyanga i robie zdjęcia, w LR pokazuje mi że zdjęcie zostało wykonane ogniskową 50mm. WTF ?

Domyślnie Odp: Canon 60D error 70

Miałem ten sam błąd, niestety skończyło, się na wymianie płyty głównej, ponieważ z czasem w ogóle nie robił zdjęć oraz nie nagrywał filmów, migawka niby przeskakiwała jak by normalnie zdjęcie było robione, ale że tak to ujmę obraz nie dolatywał do płyty głównej

Odsyłaj na gwarancję bo prędzej czy później Ci padnie cała płyta tak jak u mnie. Miałem z początku też pojedyncze objawy i zazwyczaj występowały przy nagrywaniu filmów

Cytat Zamieszczone przez acorn studio Zobacz posta
    I jeszcze przy okazji takie małe pytanko z innej beczki które mnie strasznie nurtuje. Gdy mam podpiętą 85mm samyanga i robie zdjęcia, w LR pokazuje mi że zdjęcie zostało wykonane ogniskową 50mm. WTF ?
    Niech ktoś mądrzejszy się wypowie i potwierdzi, ale wydaje mi się, ze tak ma być. To jest obiektyw w pełni manualny, prawda? Czyli przysłonę ustawiasz z poziomu obiektywy, a w aparacie pokazuje ciągle 00 albo 1,4? I ostrzysz też ręcznie?
    Tak właśnie się zachowują wszystkie moje obiektywy M42 podpięte do aparatu. Też mam 50mm i 1,4 niezależnie od długości i przysłony.

Ale ja nie mówię o przesłonie tylko o ogniskowej.

A ja mówie, że mój 60D pokazuje 50mm i f/1,4 na kazdym manualnym obiektywie niezależnie od ogniskowej i ustawionej przysłony. Zobacz czy tez tak masz jeśli ustawisz inne wartości przysłony. JEśli masz ciągle te same dane 50mm i f/1,4 to jest to jak najbardziej normalne.

Dopiero zaczyna

Jeśli masz adapter z dandie coś tam i fabrycznie jest zaprogramowany na 50/1.4 to jest to normalne.
    Początkujący od 4 lat...

Uprawnienia umieszczania postów