Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Klatę pełną chciałbym mieć

Coś już napisał Awatar Boober
    Miasto
    Cork

Domyślnie Odp: Klatę pełną chciałbym mieć

Tak. No wiec dzisiaj przyszedł mój wymarzony canon w zestawie z obiektywem. Po przebojach z poprzednim sprzedającym i zwrocie kasy nareszcie go dostałem. Pierwsze co to oczywiście baterie w ładowarke i do prądu. Po około pół godzinie musiałem gonić z pracy do domu wiec chciałem wystartować sprzęt aby ustawić chociażby język. W tym celu bareria siup do body, włącznik na pozycje "ON" i....nic. Sprzęt nie włącza sie. Próbowałem ze szkłem, bez, z kartą, bez karty. Nic. Cisza. Po przyjeździe do domu podlaczylem baterie na dłuższe ładowanie. Zobaczymy. Ktoś coś???
    sześćde

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

dziwne z tą baterią... ja nigdy nie ładowałem baterii w kupionym nowym zestawie i zawsze działało a nawet jak dokupywałem baterie dodatkową zawsze coś tam w niej było prądu wiec też najpierw rozładowywałem a potem dopiero do ładowarki

Coś już napisał Awatar Boober
    Miasto
    Cork

To jest dziwny przypadek. Doczytalem w sieci, ze nowa bateria czasem odprawia takie kwiatki. Otóż trzeba było wyjąc baterie z ładowarki podłączonej do prądu. Dioda zaczęła świecić prawidłowo i bateria naśladowała się. Działa. Panie i Panowie, witamy w systemie na C!
    sześćde

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce

ja w tym roku kupowałem 650D oraz 6D i w obu przypadkach baterie nie były naładowane (podobno teraz Canon dostarcza rozładowane)

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

mogę dorzucić - nowe 60d - to samo bateria totalne zero nie chciała nawet wystartować

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    mogę dorzucić - nowe 60d - to samo bateria totalne zero nie chciała nawet wystartować
    To wynika, ze względów bezpieczeństwa podczas transportu..

Dopiero zaczyna Awatar PMO
    Miasto
    Działoszyn

Przy zakupie body 7d miałem to samo, włożyłem baterie i nie odpaliło, ale jeżeli dobrze pamiętam, to nawet w instrukcji obsługi jako pierwszy krok jaki należy zrobić, to właśnie załadować do pełna baterie.

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Ja miałem taki przypadek co prawda nie z bateriami aparatu ale od lampy (białe eneloopy), które zostawiłem w klawiaturze bezprzewodowej. Ładowarka mikroprocesorowa nawet tknąć ich nie chciała, musiałem wzbudzić je zwykłą a potem moja zaczęła ładować. Z innej beczki, słyszałem że baterii Li-Ion nie można tak traktować bo układ elektroniczny fixuje albo pada, musi to być bujda skoro nawet producent sprzętu tak robi.
    FF + trzydziestka piątka

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

W dwóch tegorocznych 6d baterie były kompletnie puste. Z tego co pamiętam, to nawet była załączona jakaś kartka, że bateria nie pozwoli na uruchomienie aparatu przez pierwszym naładowaniem.
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów