Opcją jest rownież Tamron 24-70 ze stabilizacją. Albo pierwsza wersja canona 24-70 2.8. Szkło nie będzie podpinany do 5d mkI tylko raczej 6D wiec mpix odrobinę więcej niż 12.
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Opcją jest rownież Tamron 24-70 ze stabilizacją. Albo pierwsza wersja canona 24-70 2.8. Szkło nie będzie podpinany do 5d mkI tylko raczej 6D wiec mpix odrobinę więcej niż 12.
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
sześćde
Ebay 1550 za 6d i 950 za 24-70
Nie jest dziwne.
Miałem najnowszą sigme 50 i Canona 1.8, wolę jednak obrazek z tego zooma. 24-105 odradzam. Tamrona 24-70 miałem i tez odradzam, tragiczna jakość na bokach kadru. Sigma 24-70 ekstremalnie wolna.
Gesendet von meinem GT-N7100 mit Tapatalk 2
Banan Ci dobrze radzi6d+24-105+50mm. Pofocisz trochę i zmienisz na to co bardziej odpowiada
Każdy tu będzie radził tak jakby chciał kupić dla siebie a najlepiej samemu sprawdzić co się lubi. 24-105 i 50mm to bardzo popularne obiektywy. Jeśli kupisz używane potem odsprzedajesz w tej samej cenie. 24-105 pozwoli Ci określić jakie ogniskowe najbardziej Ci pasują. Z 50mm masz obraz tego jakie możliwości dają stałki. Potem i tak pójdziesz własną drogą
![]()
Miłego dniamoja www
Dzięki panowie. Pozostaje tylko "zmacać" takowy zestaw. A potem ewentualnie zakupić.![]()
sześćde
jeśli potrzebujesz dużego DR - np. fotografia krajobrazowa, warto wziąć pod uwagę nikona d600, bo ta cecha u niego jest fenomenalna. Niestety jest też obarczony wadami wieku dziecięcego (chlapanie olejem, syfienie matrycy pyłem, podobno ma to naprawić model d610, który już wkrótce otrzyma swoją oficjalną zapowiedź.). No i jakby nie patrzeć - odstaję jakościowo od d700, który był i jest kultowy, tak jak 5dc. d600 Bezpośrednio konkuruje z 6d. W którym też wykonanie jest trochę po tyłach vs 5dmk2/mk3, podkreślam - trochę. Tak się układa rynek - z resztą to jest entry lvl.
Ostatnio edytowane przez swishu ; 30-09-2013 o 07:14
Tylko obrazkiem 6d w ogóle nie odstaje od 5d3.
Gesendet von meinem GT-N7100 mit Tapatalk 2
Boober, jak masz dylematy bierz 35 2.0 IS i 85 1.8, wtedy może zrobisz trochę mniej zdjęć, ale będziesz miał część z efektem WOW, a z tego zooma większość poprawnych i będzie niedosyt oraz szukanie na co by go zamienić.
fajne porównanie jesli nie widziałes do tej pory
https://www.youtube.com/watch?v=Q9HlxWqcG5Y
zdjęcia od 17 minuty..., video także
Zamówiony 6D z 24-70 F:4. Za baardzo dobrą kasę. Normalnie nie rozważałem tego szkła ale trafiło się jako zatyczka w zasadziedo kompletu jeszcze jakaś niedroga stałka (50 lub 85) i jestem gotowy, przynajmniej na razie. Dzięki za pomoc
![]()
no nareszcie...
fajnie że masz konkret, miło jak za jakiś czas napiszesz swoje wrażenia
pozdro