Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: [Ralf_flar] Chwile z życia

Ralf_flar
    Guest

Domyślnie [Ralf_flar] Chwile z życia

Witam wszystkich na forum, niestety nie dysponuje jeszcze jeszcze Canonem ale w niedalekiej przyszlosci pojawi sie u mnie 350d / juz sie nie moge doczekac /

Na początek chcialbym pokazac zdjecie, ktore zrobilem bedac w 7 klasie podstawowki jakims kompaktowym samsungiem

Prosze o szczerosc i pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

biorąc pod uwagę okoliczności to nawet nienajgorsze ...

bez okoliczności : ciemno, ostrość nie tam gdzie trzeba , kadr nawet nienajgorszy

Ralf_flar
    Guest

Domyślnie

Wyrwalem od kolego Nikona 8700 na jeden dzien i popstrykalem. Nie mam pojecia o robieniu zdjęć, ale ucze się... narazie tylko czytam bo nie mam na czym praktykowac.

To co udalo mi się uchwycić... komentarze poproszę

Domyślnie

hmm ciekawe co byś zdziałał z tematem z dwóch ostatnich mając czas i sprzęt, który by Cię nie ograniczał... masz potencjał!

Ralf_flar
    Guest

Domyślnie

Kiedys cos takiego zrobilem:
    Program Corel Photo-Paint + Jakis popularny program do zmiękczania skóry
    czas: Jakies 4h (pierwszy reusz w zyciu wiec pewnie da sie zejsc w czasie do ok 2h)
    oto i efekt: http://www.passiona.pl/retusz.html- po najechaniu myszka zmienia sie obrazek

Jakkosc samego zdjecia kiepska wiem, chodzi mi o retusz

Co sadzicie?

Podrawiam Rafał

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No prawie dobrze. Pytanie tylko: po co?
    Czy chciałbyś zyć ułuda upiekszając swoja dziewczynę. czy lubisz sztuczność? czy nie lepiej popracowac nad odpowiednim oświetleniem i parametrami zdjecia? I satysfakcja wieksza i kłamstweka znacznie mniej, mniej "plastiku". A za to ile wiecej satysfakcji!
    Do plastikowych zdjęć to i modelki nie trzeba. Wystarczy sprawność w posługiwaniu sie programem.
    No chyba, że robisz na sprzedaż!?

Tyle wynurzeń faceta starej daty!
    pozdrawiam
    Janusz

Ralf_flar
    Guest

Domyślnie

Chodzi mi raczej o sama technike retuszu, poniewaz ciezko mi ocenic swoja prace. Co do retuszu samgo w sobie to nie jestem ani za ani przeciw, delikatny niezauwazalny ok ale plastikowe zdjecia (jakie widzimy w wiekszosci magazynow) mi sie nie podobaja!

Coś już napisał Awatar rodeoo
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Retusz całkiem fajny ale tak JanuszP powiedział mniej plastiku więcej gry światła.
    Ja osobiście preferuje delikatny retusz niedoskonałości reszta to poprawnie oświtlony temat :grin:
    Jestem zwolenikiem natury.
    Ważne że próbujesz i zadajesz kontrolne pytania.

Ralf_flar
    Guest

Domyślnie

Od 4 dni jestem posiadaczem sprzetu, ktory daje mi mozliwosc rozwijania sie i chcialbym sie z Wami podzielic moim pierwszym dzieckiem... Zrobione dzisiaj i mocno podkrecone w PS, tlumacze to tym, ze pogoda beznadziejna... a moze poprostu lubie takie nienaturalne?

http://www.passiona.pl/ptaki.jpg

Co sadzicie?

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

podoba mi sie taka obrobka

pzdr

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów