Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Czy mogę uzyskać takie zdjęcie bez użycia dodatkowego oświetlenia?

Domyślnie Czy mogę uzyskać takie zdjęcie bez użycia dodatkowego oświetlenia?

Tylko flesz w aparacie.

Zdjęcie poniżej chyba jest bez oświetlenia:

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie Odp: Czy mogę uzyskać takie zdjęcie bez użycia dodatkowego oświetlenia?

Moźesz eksperymentowac z blendami, choć lepszym pomysłem będzie budżetowy namiot i choćby lampy ze światłem ciągłym. Najlepszym rozwiązaniem będzie zlecenie pracy profesjonaliście.
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie Odp: Czy mogę uzyskać takie zdjęcie bez użycia dodatkowego oświetlenia?

Odpowiedź na tytuł brzmi - nie.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

flashem w aparacie nie dasz rady. Na pierwsze fotce wyraźnie widać boczne światło z lewej i drugie z prawej. Waląc lampą w aparacie uzyskasz zdecydowanie inny efekt. Polecam wie zewnętrzne lampy błyskowe plus softboxy na każdej do tego blenda i spokojnie ogarniesz takie proste packshoty.
    W fotografii najważniejsze jest światło.

Pełne uzależnienie

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Odpowiedź na tytuł brzmi - nie.
    To, że Ty nie potrafisz, nie znaczy wcale, że się nie da.
    Otóż da się, tylko potrzebne do tego dwie boczne lampy, jasne tło i trochę inwencji twórczej
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał
    Miasto
    Herne / Chojnice

Watek :Czy mogę uzyskać takie zdjęcie bez użycia dodatkowego oświetlenia?

Czasami będę miał ograniczone miejsce do robienia zdjęć, więc raczej nie dam rady rozstawić statywy z lampami. Co do namiotu bezcieniowego to na pewno kupię. Jeszcze zdjęcia będę robił w hurtowych ilościach.
    Ostatnio edytowane przez HiiD ; 27-09-2013 o 09:23

Uprawnienia umieszczania postów