Plotki o 9 obiektywach Sigmy które mają się pojawić w przyszłym roku
List of new Sigma DSLR lenses rumored to be announced in 2014 | Photo Rumors
Przy okazji Sigmy 18-35 f/1,8 były pytania o odpowiednik dla FF. No to jest 24-70 f/2![]()
Plotki o 9 obiektywach Sigmy które mają się pojawić w przyszłym roku
List of new Sigma DSLR lenses rumored to be announced in 2014 | Photo Rumors
Przy okazji Sigmy 18-35 f/1,8 były pytania o odpowiednik dla FF. No to jest 24-70 f/2![]()
Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.
Moje gnioty
Moje gnioty 2
wygląda nieźle,może ceny canona poleca w dol
taka konkurencja to dobra rzecz
Przynajmniej trzy z tych szkiełek chętnie przytuliłbym. Byle nie polecieli w kosmos z cenami i utrzymali obecną półkę cenową
tych słoików się spodziewałem
Sigma 135mm f/1.8 DG OS
Sigma 24mm f/1.4 DG
natomiast
Sigma 24-70mm f/2 OS HSM
to przyjemne zaskoczenie, byle z ceną nie gonili za canonowskim odpowiednikiem to na moje pieniądze mogą liczyć już teraz.
przyklad sigmy 35/1.4 pokazal ze i canon i nikon ma szystko gleboko... i ceny nie zjada w dol ;/
jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale kilka dobrych szkieł da canonowi do myślenia
poczekajmy na ceny jeszcze
Ostatnio edytowane przez kaindox ; 23-09-2013 o 12:26
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jak tak dalej pójdzie co pewne firmy zostaną tylko producentami puszek, kitów i girpów.
18-35 1.8 też nie ma konkurencji... I nie jest jakoś niewyobrażalnie drogi. Tyle co 17-55. Czyli odpowiednik.![]()
gdyby Sigma wypuściła 24-70 f2 OS to by zrobiła niezłe zamieszanie. Wydaje mi się, że nawet wieksze niż, przy 24mm f1.4 i 135mm f1.8 OS. Poczekamy rok i zobaczymy![]()