Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: oczekuję porady....obiektywy 350D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasz
    Pisząc "reporterka" miałem na myśli "zawodową reporterkę" A do takiej pracy, zestawem nie-budżetowym jest 1DMKII+24-70, lub 24-105.
    wiem, zartowalem bo jak tak ogladam czym "zwykli" ludzie zdjecia robia, a co na takich forum jak to jest nazywane "zestawem minimalnym", albo "jeszcze ujdzie", to czasem mozna sie niezle posmiac jak to sie perspektywa zmienia
    "witamy, wspolczujemy wydatkow"
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar marabut199
    Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    wiem, zartowalem bo jak tak ogladam czym "zwykli" ludzie zdjecia robia, a co na takich forum jak to jest nazywane "zestawem minimalnym", albo "jeszcze ujdzie", to czasem mozna sie niezle posmiac jak to sie perspektywa zmienia
    "witamy, wspolczujemy wydatkow"
    Tak to wlasnie na tym forum wyglada - mieszaja sie poglady tych co po amatorsku i aspiruja do 350-ki lub uzywanego 10D, tych co maja kase i nie zawsze z sensem ja wydaja, zawodowcy dla ktorych "wydmuszka" to zart... itd. Troche przeszkadza w dyskusjach jak nie wiadomo kto jest kto. Moze zamiast liczyc kto ile napisal to pod nikiem powinnien byc poziom (glebokosc) wiedzy (no tak - amator, zaciekly amator, prof, itd.)
    Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Dopiero zaczyna Awatar mcgregor99

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Chodzi tylko o to, ze słowem nie wspomniałeś DLACZEGO i DO CZEGO?
    Bez tego cała dyskusja sprowadza się do sytuacji:
    - chcę kupic najlepsze auto, cena nie gra roli?
    - kup Maybacha
    I to tyle, nie chciałbym wojny wywoływać ;-)

O i to jest konkretna odpowiedź... !! Skoro nie mówię że ma być do wożenia ziemniaków to podpowiadasz OK... Tak jak z obiektywami...Nie wspominałem do czego mają być ...więc do "wszystkiego" :-D
    Do Maybacha też można ziemniaki zapakowac... Czasem pasują wtedy do właściciela...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcgregor99
    O i to jest konkretna odpowiedź... !! Skoro nie mówię że ma być do wożenia ziemniaków to podpowiadasz OK... Tak jak z obiektywami...Nie wspominałem do czego mają być ...więc do "wszystkiego"
    Do Maybacha też można ziemniaki zapakowac... Czasem pasują wtedy do właściciela...
    Widzisz, jeśli oczekujesz wyliczanki najdrozszych elementów systemu to tak.
    Przejrzyj bieżący wątek: nawet w miejsce 350D pojawiły się już 20D, 5D, 1D mkII i brakuje tylko 1Ds mkII.
    Co do szkieł padły propozycje: 16-35/2,8L; 24-70/2,8L; 70-200/2,8L IS oraz 100-400/4,5-5,6L IS. Brakuje jeszcze, żeby ktoś stwierdził, że ten 100-400 jest jednak za ciemny i trzeba 300/2,8L IS oraz 400/2,8L IS i masz "Maybacha".
    Potem mozna jeszcze tylko stwierdzić, że zoomy jednak są be i polecą po kolei propozycje: 14/2,8L; 24/1,4L; 35/1,4L; 85/1,2L; 135/2,0L; 180/3,5L Macro; 200/1,8L + te 300 i 400 co powyżej.
    Tak się to po prostu kończy, gdy zapytasz o najlepsze szkła nie podając zadnych preferencji zarazem stwierdzając, że cena nie gra roli.
    Ale czy o to chodzi, żeby wymienić najdroższe klocki? Tego mozna przeciez poszukać w cenniku...
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 07-03-2006 o 18:37
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu Awatar marabut199
    Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Jak ma byc do wszystkiego i kasa nie gra roli to EF 28 - 300/3.5 + EF-S 10-22 i jazda na dwoch obiektywach. Tych dwoch jeszcze nie bylo granych. Nie ma co kombinowac dalej. Szczesliwi co nie maja ograniczen finansowych.
    A tak powaznie, to juz mowilem, popatrz na www.photozone.de - tam sa wszystkie review do wyboru.
    Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów