Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Masz aparat ? ZAiKS ściągnie haracz...

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Masz aparat ? ZAiKS ściągnie haracz...

Tytuł żywcem wyjęty z Wrtualnej Polski lub innego pudelka…
    Szczerze mówiąc mam alergie na takie tytuły…
    Wkurza mnie takie straszenie Polaków praktycznie na każdym kroku.
    "Masz firme-pójdziesz z torbami", Masz działaność - nie wyjdziesz z długów", "Nie masz OC - zbankrutujesz", "Masz cośtamcośtam - zobacz co Ci grozi".
    Takie tytuły w prasie i internecie kojarzą mi się z sensacją dla pań z magla.
    Prawda jest taka że jak ktoś nie zechce - to żadnej postkomunistycznej instytucji nie zapłaci ani grosza.
    Przepraszam jeśli nie na temat, ale szlag mnie trafia jak czytam takie tytuły ciągle straszące Polaków.
    Pozdrawiam. Marek
    Canon EOS 1V, 1DSMKIII. 14/2.8 L, 35/1.4, 50/1.2, 85/1.2, EF 300mm f/2.8L IS II, 600/4
    Leica M7, MP, M9, Monochrome, M240. Obiektywy: Summilux 35/1.4, Noctilux 50/0.95 , Summilux 1.4/50, Summicron 90/2
    Fujichrome Provia 100F/400X, Kodak Tri-X, T-max 100/400 + Flextight X5

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez marbudzyk Zobacz posta
    No cóż tu jedyna odpowiedź jak się nasuwa to magiczne słowo - oglądalność - a właściwie klikalność .

Prawda jest taka że jak ktoś nie zechce - to żadnej postkomunistycznej instytucji nie zapłaci ani grosza.
    Nie do końca to jest takie proste - w niektórych branżach jest to nie do ominięcia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Wkurza mnie takie straszenie Polaków praktycznie na każdym kroku.
    "Masz firme-pójdziesz z torbami", Masz działaność - nie wyjdziesz z długów", "Nie masz OC - zbankrutujesz", "Masz cośtamcośtam - zobacz co Ci grozi".
    Takie tytuły w prasie i internecie kojarzą mi się z sensacją dla pań z magla.
    Sensacja się najlepiej sprzedaje i basta. Magiel rządzi. Czasy mediów z klasą czy jak to nazwać, minęły i nie wrócą.

Przepraszam jeśli nie na temat, ale szlag mnie trafia jak czytam takie tytuły ciągle straszące Polaków.
    Pozdrawiam. Marek
    A ciekawy jestem swoją drogą, czy gdyby swobodnie wieszano Wasze najlepsze obrazki w gabinetach stomatologicznych, klubach, sklepach, u fryzjera, w hipermarkecie i w piwiarni, to czy organizacja "pobierająca haracz" z tego tytułu od właścicieli w.wym. lokali i przekazująca Wam te pieniądze (po odliczeniu sobie prowizji "za fatygę") też byłaby "postkomunistyczna"?
    Czy może jednak to ci, którzy chcą za darmo zdobić Waszymi obrazkami ściany swoich firm byliby be? I nie piję do tzw. ślubniaków - im nie trzeba tego tłumaczyć.

Uprawnienia umieszczania postów