-
Odp: Error 30
Witam ,
podłączę się pod temat , bo taki mi najbliższy poszukiwanego wyskoczył , z opcji "szukaj"
mam canona 600D , ma niespełna półtora roku i dziś podczas cykania fot. Wyskoczyła informacja "errror 30"
i tak wygląda ostatnie zdjęcie - https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...19304176_n.jpg
Doczytałam że to uszkodzenie migawki.
Gdzie w Warszawie i za ile , można to naprawić i czy to jest opłacalna naprawa ? Niestety kartę gwarancyjną mi wcięło. Poprzedni canon , śmigał mi prawie 5 lat , myślałam że i ten model da radę. Ale niestety okazał się wadliwym egzemplarzem. Bo już od początku , spust migawki potrafił się przycinać. Mój błąd, powinnam wymienić aparat.
Teraz mam dylemat , wymieniać to ( tu kwestia ceny ) czy kupić nową puszkę.
Ja robię bardzo dużo zdjęć , robię zdjęcia psów
a to wymaga mnóstwa ujęć i seryjnych kliknięć.
Więc ew jaką puszkę kupić ? tak do 3 tysięcy. Obiektywy jakie posiadam , to Sigma 70-200 , sigma 50-150 i canon 50mm.
Nie potrzebuje nic profesjonalnego , ale wytrzymałego. Wiem , że teraz te nowe sprzęty są mało wytrzymałe ... no ale , może coś wytrzyma dłużej niż kilkanaście miesięcy.
Nie mam pojęcia ile mój aparat zrobił zdjęć , nie wiem jak to odczytać. Obstawiam że pewno tylko serwis .... mogę domniemać , że grupo ponad 100 tysięcy fot cyknął.
Bardzo dziękuje z góry za pomoc.
Uprawnienia umieszczania postów