Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Rezerwat Ptaków - Wola Krakowiańska k. Warszawy

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Jac mam nadzieje że nie bedziesz miał mi za złe że sie podłącze do Twojego wątku... jeśli tak to szybko skasuje tego posta..
    Propozycja miejscówki ptasiej... Miejscowość nazywa się Wola Krakowiańska leży niedaleko Młochowa(35km od stolicy).. jest tam zbiornik powstały na skutek spiętrzenia rzeki Utraty. Zbiornik jest rezerwatem ptaków..
    Tak to wygląda w google earth

Tak biegnie koryto rzeki

~1/3 zbiornika to podmokły stary las.. zwalone drzewa, krzaki.. wszystko zalane wodą.. reszta zbiornika zarośnięta jest liliami wodnymi(grążelami)

Wedłóg google earth zbiornik ma wymiary 340m na 120m

Spotkałem tam oprócz łabędzi i różnych kaczek także czaple i zimorodki..
    Z chęciami i dłuższym szkiełkiem można tam coś ładnego upolować
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Coś już napisał

Domyślnie

O kurde, Routlaw, ale wypas. Takie informacje podane przez czlowieka obeznanego w konkretnym terenie/plenerze maja bardzo duza wartosc dla zainteresowanych.

Chetnie bym tam podjechal w weekendzik. Zaraz kopsne sie po mape i polukam gdzie jest ten zbiornik.

Mozesz podac jakies blizsze informacje ? Np. czy dojazd/wjazd jest bezproblemowy ? Czy teren nadaje sie na spacer czy raczej na walke z krzakami ? Czy mozna zabrac psa ?

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Argento
    Czy mozna zabrac psa ?
    do rezerwatu, ostoi ptactwa chcesz psa zabierac? nie licz wtedy nawet na zdjecia ptakow no chyba ze pies to yorek i bedzie cicho siedzial w kieszeni przez kilka godzin
    Ostatnio edytowane przez Jac ; 06-03-2006 o 15:05

Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    do rezerwatu, ostoi ptactwa chcesz psa zabierac? nie licz wtedy nawet na zdjecia ptakow no chyba ze piec to yorek i bedzie cicho siedzial w kieszeni przez kilka godzin
    Jac racja... Pies tam to zły pomysł.. a York.. jakby wypadł z kieszeni w błoto po kolana to by sie mógł nie wygrzebać

Ostatnio jak tam byłem to jeszcze widziałem drogowskaz na fermę Danieli ale już nie miałem czasu jechać

Dodam jeszcze że na południe od zbiornika był kiedyś ośrodek wypoczynkowy.. Bungalowy stoja do dzisiaj.. z resztą je widać na tych zdjeciach.. przy drodze na dole 7 ich tam jest
    Ostatnio edytowane przez Routlaw ; 06-03-2006 o 15:12

BLOG

Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Argento
    Mozesz podac jakies blizsze informacje ? Np. czy dojazd/wjazd jest bezproblemowy ? Czy teren nadaje sie na spacer czy raczej na walke z krzakami ? Czy mozna zabrac psa ?
    Dojazd jest "asfaltowy"ostatnie 300metrów jest dorgą polną.. Do okoła zbiornika jest ścieżka no prawie do okoła bez butów gumowych albo nawet woderów to wiele sie tam nie zdziała.. Spacer tam to raczej odpada... Ale 4-5km wczesniej w Młochowie jest bardzo ładny park kilka zborników małych połączonych...

BLOG

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie ad park k/Mlochowa

Cytat Zamieszczone przez Routlaw
    Dojazd jest "asfaltowy"ostatnie 300metrów jest dorgą polną.. Do okoła zbiornika jest ścieżka no prawie do okoła bez butów gumowych albo nawet woderów to wiele sie tam nie zdziała.. Spacer tam to raczej odpada... Ale 4-5km wczesniej w Młochowie jest bardzo ładny park kilka zborników małych połączonych...
    ... a propos tego parku w Mlochowie czy tam rowniez mozna dostrzec choc czesc z tych ptakow i oczywiscie porobic zdjecia? Pytanie dodatkowe czy na ten specerek mozna sie wybraz z 2letnim dzieckiem? Moze w Twojej galerii jest cos co moze zachecic z tego parku k/Mlochowa?

pozdrawiam
    z pozdrowieniami "69"

Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zodiakalny Rak
    ... a propos tego parku w Mlochowie czy tam rowniez mozna dostrzec choc czesc z tych ptakow i oczywiscie porobic zdjecia?
    Może się tam trafić jakaś kaczka ale raczej przypadkowo.. Za blisko zabudowań to jest już taki miejski parczek, przypałacowy.. To kiedyś był teren jakiegoś dworu.

Pytanie dodatkowe czy na ten specerek mozna sie wybraz z 2letnim dzieckiem?
    Miejsce nadaje się na spacer z 2letnim brzdącem. ścieżki są równe i twarde. O ile nie jest po deszczu to i wózkiem spokojnie można jechać.

Moze w Twojej galerii jest cos co moze zachecic z tego parku k/Mlochowa?
    Na stronie nie mam żadnych zdjęć stamtąd, ale poszukam w domu jakiś fotek jak coś znajde to pokaże..

BLOG

Coś już napisał

Domyślnie

Cze,

moze zajade tam w sobote, i blisko i fajnie wyglada.

Podziele sie wrazeniami, jesli tam dotre.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Routlaw kurde Twoje mapy kojarzą mi sie z planem wysadzenia mostu albo czego innego.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

To z programu Google Earth satelitarne zdjęcia... fakt że wyglądają jak plany ataku.. no w tym wypadku fotogaficznego... Z łódki można fajnie pofocić... Wędkarze często na pontonach tam siedzą...

BLOG

Uprawnienia umieszczania postów