Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Poszukiwany uniwersalny obiektyw

Domyślnie Poszukiwany uniwersalny obiektyw

Witam,

zadam Wam pewnie jedno z głupszych pytań, mimo to prosiłbym o w miarę inteligentne odpowiedzi

Szukam obiektywu na wyjazd. Tak, na wyjazd Mam Canona 450D z kitowym obiektywem, jednak on się uszkodził, i nie działa autofocus, chcę kupić w miarę uniwersalny obiektyw + jakieś filtry, czy co będzie jeszcze potrzebne, tak, żeby można było zrobić fajne zdjęcia. Budżet ok 1000 zł, może być używany w dobrym stanie.

Z góry dzięki, i sorry za głupie pytanie ;-)

Bywalec Awatar michalko
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Poszukiwany uniwersalny obiektyw

Ja tam mam 40mm 2.8 i dla mnie jest całkiem uniwersalne, bo wszystko można nim sfotografować, a przy tym lekki i całkiem ostry jest. Pytanie co Ty pod tym słowem rozumiesz.
    EFM+22mm; 5D+50mm

Uzależniony Awatar trothlik

24-205l ewentualnie syfiasta sigma 28-200
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Stałych raczej nie chcę, bo jak coś będzie dalej, to nie będzie dobrze uchwycone. Zależy mi na ostrych, dobrych jakościowo zdjęciach, do tego chyba jeszcze jakiś filtr (jaki?).

na twoim miejscu poszukałbym 28-135 plus polar plus szara połówka. całkiem poważnie
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Jakie filtry konkretnie polecasz? Jakiego producenta itp. Sorry, za głupie pytania, ale niestety jestem zielony, a chciałbym mieć po prostu fajne zdjęcia z wyjazdu

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Cytat Zamieszczone przez bubu234 Zobacz posta
    Jakie filtry konkretnie polecasz? Jakiego producenta itp. Sorry, za głupie pytania, ale niestety jestem zielony, a chciałbym mieć po prostu fajne zdjęcia z wyjazdu
    Staropolskie przysłowie Indian mówi: "nie ma głupich pytań tylko głupie odpowiedzi" a kto pyta wielbłądzi...
    nie polecę najlepszych, polecę to co mam i używam. ja mam cokina, daje mi to pewna uniwersalność, mam polara i szara połówkę i parę innych gratów. ostatnio dokupiłem filtry neutralnie szare firmy "Krzak" i działają całkiem przyzwoicie.
    Ale "skonkretyzuj" czy jedziesz w góry czy nad morze czy w ogóle na "zadupie"...wtedy da rade cokolwiek zawyrokować
    trothlik

xxkomarxx: Jesteś strasznie wrogo nastawiony. Nie każdy musi być profesjonalnym fotografem, ja po prostu jadę na wakacje i chcę przywieźć fajne zdjęcia, takie trudne do zrozumienia? Tematów też sporo przekopałem, ale w większości nic nie rozumiem, co jest napisane, bo piszecie jakimś specjalistycznym językiem.

trothlik: Lecę pod koniec października do Tajlandii, ale planuję też wycieczkę po okolicach (może Wietnam?). Nie jestem fanem widokówek, raczej będę robił zdjęcia narzeczonej, znajomym z którymi lecimy i sobie, ale to jest tak piękny kraj, że na pewno widokówki jakieś się pojawią. Myślę, o dobrym filtrze, ponieważ będzie tam dużo mocnego słońca.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów