Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: [Cappy] Samochodowo i trochę nie.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie Odp: [Cappy] Samochodowo i trochę nie.

marcinstańczak.... jak wspaniale wyłuszczyłeś posiadany przez siebie sprzęt! ach! och! zazdroszczę wielce! ale nie napisałeś jeszcze jakich kart używasz i jaki statyw posiadasz!

Cappy. Kontroluj światło, ja wiem że może naczytałeś się że kontra robi dobrą robotę bo robi..ale tu masz słońce w kadrze no i kontrasty siadły, nie mówiąc o mega blikach które same w sobie są ok, ale muszę mieć uzasadnienie których tu nie ma....
    Ogólnie kadry bardzo dziwne, niepoprawne.... poczytaj sobie jakiś internetowy poradnik nt kadrowania.. .ja wiem, że korci do łamania zasad, ale najpierw trzeba je opanować a potem świadomie łamać.....
    Jeśli wybierasz się na taką imprezę wieczorem przed impreza wyłącz TV, radio, komputer i zastanów się co chcesz przekazać swoimi fotkami..... Ważna jest treś, forma, światło, kadr, pomysł itp....
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Cappy
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Na f/22 ciężko uzyskać sensowną jakość.
    Poczytaj trochę o czasach naświetlania, przysłonach, zależnościach i takich tam...
    Jak poznałeś, że na f/22 robiłem?

mk
    Guest

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    marcinstańczak.... jak wspaniale wyłuszczyłeś posiadany przez siebie sprzęt! ach! och! zazdroszczę wielce! ale nie napisałeś jeszcze jakich kart używasz i jaki statyw posiadasz!

Cappy. Kontroluj światło, ja wiem że może naczytałeś się że kontra robi dobrą robotę bo robi..ale tu masz słońce w kadrze no i kontrasty siadły, nie mówiąc o mega blikach które same w sobie są ok, ale muszę mieć uzasadnienie których tu nie ma....
    Ogólnie kadry bardzo dziwne, niepoprawne.... poczytaj sobie jakiś internetowy poradnik nt kadrowania.. .ja wiem, że korci do łamania zasad, ale najpierw trzeba je opanować a potem świadomie łamać.....
    Jeśli wybierasz się na taką imprezę wieczorem przed impreza wyłącz TV, radio, komputer i zastanów się co chcesz przekazać swoimi fotkami..... Ważna jest treś, forma, światło, kadr, pomysł itp....
    Nie wiem czemu się bulwersujesz co do mojego pytania. Jak napisałem wyżej nie miało być to chamskie ani uszczypliwe, więc nadal nie rozumiem czemu do tego się odwołujesz. Fakt jest to forum Canona ale ludzie wrzucają również zdjęcia z Nikona to czemu akurat Cappy nie mógł zrobić tego z zdjęciami z telefonu? Zdjęcia wyglądają w ten sposób i to nie moja wina, że pierwsze co zapytałem czym robione zdjęcia.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Trójmiasto

Cytat Zamieszczone przez Cappy Zobacz posta
    Jeżeli masz windows, to prawy przycisk myszy na pliku->właściwości->szczegóły. Tam są zawsze informacje o zrobionym zdjęciu, o ile nie zostały wcześniej wykasowane.

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Cytat Zamieszczone przez Cappy Zobacz posta
    Uprawiam czarną magię

Zamieściłeś zdjęcia z exifami. O nich też możesz poczytać.
    O, i jeszcze o osłonach przeciwsłonecznych.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

nie Marcin. To jest forum fotograficzne przede wszystkim.... no chyba że ktoś kupuje aparat do krojenia chleba lub koszenia trawy....
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Robi się złośliwie - niepotrzebnie.

Zawsze jakoś trzeba zacząć. Kilka dobrych rad każdemu się przyda.
    Na "ten przykład", czytałem forum przez lata, książki i dalej czytam i focę - głównie właśnie samochody.

Rower faktycznie spodobał mi się, ale samochody już nie...flary straszne.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów