Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Sklep fotoaparaciki.pl - chamstwo, bałagan

dawniej jas_rambo

Angry Sklep fotoaparaciki.pl - chamstwo, bałagan

Witajcie,
    ostatnio kupiłem jeden akumulator Phottixa LP-E6 u rzeczonego sklepu poprzez allegro. Przesyłka przyszła w miarę szybko, akumulator ok, wystawiłem komentarz i otrzymałem zwrotny - transakcja została zakończona.

Jednak ku mojemu zdziwieniu, kilka dni później przychodzi listonosz z identyczną przesyłką z tego sklepu, w środku - kolejny, taki sam aku.
    Oczywiście będąc uczciwym człowiekiem, zadzwoniłem do tegoż sklepu i zgłosiłem ich pomyłkę mówiąc o całej sytuacji. Pan z wadą wymowy, którego ledwie można było zrozumieć, stwierdził iż "pewnie ktoś się pomylił" i zaproponował, że mogą przelać mi 20 zł na konto, na pokrycie kosztów odesłania akumulatora.

Jako dobry samarytanin zgodziłem się i mailowo wysłałem dane do przelewu. Oto co otrzymałem w odpowiedzi na maila, od niejakiego Pana Marcina U.:

"Wpłata za wysyłke widze,ze w gdansku są najdrozsze w polce choc z drugiej strony fakt jest okazja, to trzeba to wykorzystac i naciagnac pozdrawiam"

Człowiek chce być uczciwy, a spotyka go zwyczajne chamstwo. Akumulator bez żadnych prawnych konsekwencji mogłem sobie zostawić, a jeszcze mają pretensje! Mimo że sami zaproponowali kwotę na pokrycie wysyłki, ja o nic dodatkowego nie prosiłem.

W tym sklepie mają ostry bałagan, co zresztą widać po neutralnych i negatywnych komentarzach na ich koncie allegro.
    Przestrzegam, nigdy nie wiadomo co więcej może się wydarzyć
    Ostatnio edytowane przez jas_r ; 12-09-2013 o 20:46

Uzależniony

Domyślnie Odp: Sklep fotoaparaciki.pl - chamstwo, bałagan

pomijając treść której lepiej nie komentować - Gdańsk to dość zacne miasto (szczególnie na tle Pabianic ) i zasługuje na pisownię wielką literą
    ehhhh to jest Polska właśnie...

Bywalec
    Miasto
    Włocławek

hehe dobre! Ja kupowałem kilka rzeczy u nich, ale byłem zadowolony.

mk
    Guest

Było po takim mailu zaproponować odbiór osobisty ; )!

Dopiero zaczyna

e tam, nie ma co rozpaczać wszystkim się zdarza xd

nie ma chyba sensu uogólniać, i faktycznie...zdarza się

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Kupowałem bodajże u nich gripa także nie było żadnego problemu z ich strony. Trzeba pamiętać ,że tam też pracują tylko ludzie .

Początki nałogu Awatar homesicalien

Rozpocząłem za pomocą tego sklepu swoją przygodę z Canonem. Mały minus za umieszczanie w opisie przedmiotu informacji o rzekomej 2 letniej gwarancji, która jest niestety nieprawdziwa. Obiecują, że w drugim roku nie będzie problemów z wysłaniem szkła do regulacji w ramach niezgodności towaru z umową. Wkrótce to zweryfikuję.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Co nie zmienia faktu, że gwarancja jest roczna. To ma duże znaczenie w przypadku zakupu "na firmę".

Pełne uzależnienie

W zasadzie po co to całe zamieszanie - wystarczyło odmówić przyjęcia przesyłki i wróciłaby do adresata
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów