WItam,
Ostatnio natknąłem się na blog pewnego fotografa.
Bardzo mnie interesuje obróbka zastosowana w tym wpisie
ANNA I PAWEŁ ť Sebastian Małachowski | Fotografia
czy ktos moze pomoc? naprowadzic?
WItam,
Ostatnio natknąłem się na blog pewnego fotografa.
Bardzo mnie interesuje obróbka zastosowana w tym wpisie
ANNA I PAWEŁ ť Sebastian Małachowski | Fotografia
czy ktos moze pomoc? naprowadzic?
Chodzi o fejkowany efekt pokłonu? W nowych PS-ach jest gotowy filtr do tego.
co rozumiesz pod pojęciem efekt HD?
chodzi Ci o wygładzenie skóry? to chyba raczje nie HD, bo w HD to chodzi wg mnie o pokazanie szczegółów właśnie, a nie ich wygładzenie.
Moim zdaniem na tych zdjęciach pzegięte na maksa![]()
strideer - efekt pokłonu? chodzi o tilt shift?
jeśli chodzi o efekt HD to mialem na mysli coś w stylu obrazu high definition ktory mozna zobaczyc na ekranach telewizorów (nazwa wymyslona przeze mnie)
chcialbym uzyskać efekt taki jak na tych zdjeciach, ostrość, kolory? Jakich suwaków użyć? Filtrów?
Zdaje sobie sprawe ze jednym moze się podobać a drugim nie, kwestia gustu oczywiście![]()
Akurat jesli chodzi o taka obrobke to nie spodziewaj sie ze ktos ci tu poda ''jak na talerzu''. Ta osoba razem z innym fotografem prowadza warsztaty z obrobki wiec jesli chcesz zglebic temat musisz tam uderzac, chociaz szczerze watpie zeby panowie prowadzacy sprzedali ci cala wiedze ktora pozwoli na osiaganie takich rezultatow. Do tego to sa fotografowie/graficy ktorzy maja za soba juz pare ladnych lat doswiadczenia i nie jest latwo to nadrobic nawet intensywnymi warsztatami.
Ostatnio edytowane przez tomkod ; 11-09-2013 o 13:27
Na moje oko to: pełna klatka, dobry obiektyw, dobre opanowanie światła i obróbka o której ktoś wyżej powiedział. Nikt tego na tacy Ci nie poda bo w tym momencie swój patent na takie zdjecia a co za tym idzie klientów, straci bo Ty zaczniesz takie robić zdjęcia![]()
Drogi kolego, efekt o który ci zapewne chodzi o umiejętna praca ze światłem a potem delikatna obróbka, która tak naprawdę sprowadza się do podciagnięcia kontrastu , jasności, nasycenia pewnych kolorów a innych obniżenia, itp itd, zwykłe wywołanie raw'u . Cały sekret jest w tym , że jak przerobisz kilka tysięcy zdjęć zaczynasz wiedzieć co i jak, jak uzyskać naturalny kolor skóry względem tego co złapał aparat. Wielkiej filozofii w tym nie ma. umiejętne wywoałeni rawu, a do tego dobre body i dobre szkło![]()
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.