ja mam ten sam problem, ale spokojnie, przymykaj go do 2.2 2.5, ja np na sesji poprasiłem o pozostanie w pozie i zrobiłem te same ujęcia na 1.8 ,a nóż wyjdą
![]()
ja mam ten sam problem, ale spokojnie, przymykaj go do 2.2 2.5, ja np na sesji poprasiłem o pozostanie w pozie i zrobiłem te same ujęcia na 1.8 ,a nóż wyjdą
![]()
Model stm tez wymusza to przymykanie?
Sent from my SM-G360F using Tapatalk
50D+6D+10-300/1.8-5.6+Lowepro
Kupiłem, ale na razie zrobiłem z 10 zdjęć, za mało by go oceniać jeszcze.
super, informuj nas o wszystkim
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Czy to normalne że przy LV ostrzy na prawdę fajnie a już przez wizjer robi się dość kiepsko?
Nie mogę w tradycyjny sposób zrobić na prawdę ostrego zdjęcia, dzisiaj bawiłam się LV i różnica jest duża. Szkło podpięte do 5dmk3. Zastanawiam się poważnie czy nie zamienić tego obiektywu na cos innego bo LV dla mnie bardzo nie wygodne.
EDIT: 50mm f 1.4
Ostatnio edytowane przez fur ; 21-08-2017 o 13:13
Sprawdź czy nie zmieniłeś ustawienia małego pokrętła korekty dioptrii przy wizjerze, bo czasem jest taka błaha przyczyna![]()
Parę fotek: http://biodar.flog.pl/
Dzięki, spróbuje z kalibracją. Może to cos pomoże.
Tak, jako typowa blondynka też przez to przechodziłam jak w wizjerze wszystko było rozmazane, włącznie z parametrami i trochę mi zajęło znalezienie przyczyny :P
W zasadzie od samego początku nie było szału z ostrością, myślałam że to głównie przez brak umiejętności ale teraz mam wątpliwości bo na LV fotki bardzo fajne, nigdy wcześniej takich nie udało mi się zrobić z tym obiektywem.
Dziekuję za rady, dam znać czy cos po kalibracji się zmieniło.