Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 97

Wątek: Słoiki do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie Odp: Słoiki do ślubów

Dobre reporterskie szklo. Jak fotograf d**a to nawet z 1dx nic nie da :-). Ale zdecydowani polecam.
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 19-05-2014 o 17:44

Jak widzę sigmę na canonie to zaczynam mieć lęki i myśli samobójcze. Oczywiście żartuje, ale ile mi się przez ręce sigm przewinęło, tyle af miało do kitu. Nie na moją cierpliwość, choćby obrazek dawały najwyższej próby.

Dopiero zaczyna

w tej 35mm DG 1,4 też AF do kitu? Zastanawiam się nad nią, sporo pozytywów. Ale Aż tak źle z AF w tym modelu ?

Cytat Zamieszczone przez jamaki Zobacz posta
    w tej 35mm DG 1,4 też AF do kitu? Zastanawiam się nad nią, sporo pozytywów. Ale Aż tak źle z AF w tym modelu ?
    Nie zauważyłem.
    6d - s 35 1.4 a - c 85 1.8 - t 16-28 2.8 - 430ex ii - yn 560 iii - s nx 10 - s nx 30 2.0
    past: 5d - 40d - 20d - c 28 1.8 - c 35 2.0 - c 17-40 4.0 l - t 90 2.8 vc - c 70-210 3.5-4.5 - t 17-50 2.8 - t 17-35 2.8-4.0

Paweł Postaleniec fotoBLOG

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Śmiga aż miło :-)
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Prędzej boję się, że nie trafi mi c85 lub c135 niż ta sigma. Celna i powtarzalna, ale ciutkę wolna gdy ciemno. Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Prędzej boję się, że nie trafi mi c85 lub c135 niż ta sigma. Celna i powtarzalna, ale ciutkę wolna gdy ciemno. Pozdrawiam
    Potwierdzam, gdy jest ciemno to sigma 35mm sprawia wrażenie "niepewnej", tutaj nie pamiętam na ile było lepiej w Canonie 35L bo było ;/
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    A możesz sprecyzować pojęcie "ciemno" (wg Ciebie rzecz jasna), w którym ta Sigma jest już "wolna", jeszcze "celna i powtarzalna"?
    Dziękuję

Wytalkowane z GT-I9100

Coś już napisał
    Miasto
    Żuromin

Moja Sigma w af nie ustępuje elkom. Może dlatego że są to ciemne zoomy. W porównaniu do C 851.8 jest już wyraźnie lepiej.

Bywalec PLUS member Awatar Veox
    Miasto
    Kraków

Wczoraj się przekonałem że narzekanie na af Sigmy 35 1.4 jest bezpodstawne. Na weselu które fotografowałem był w pewnym momencie grill z przyśpiewkami, wszystko na zewnątrz lokalu w warunkach oświetleniowych kilka żarówek plus światło z paleniska. Wjechałem w 5DII na ISO 6400 przy f/1.4 i czasach w okolicach 1/80. Być albo nie być :-) Wspomagałem się namierzaniem af z lampy na sankach ale nie błyskałem, nie chciałem zabić klimatu. Wyszło niesamowicie. Serio to od wczoraj mam w dupie co ludzie piszą, że autofocus nie trafia, że wolny jest. Bzdury. Powalczyłem wczoraj godzinkę w hardkorowych warunkach i większość zdjęć trafionych a klimat jaki! I napiszę jeszcze raz, dysponuję 5D mark II gdzie AF w porównaniu z młodszymi puszkami to śmiech...
    Studio Moments to fotograf ślubny Kraków i kamerzysta Kraków. Zapraszam na naszą stronę!

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów