Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 97

Wątek: Słoiki do ślubów

Bywalec PLUS member Awatar Veox
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Słoiki do ślubów

Cytat Zamieszczone przez żwirek Zobacz posta
    cześć,

od 2 miesięcy bije się z myślami o dokupieniu nowego szkła na nadchodzący sezon, ale stwierdziłem że chyba nie potrafie sam podjąć decyzji.
    Sprawa wygląda w ten sposób, ostało mi się już tylko szkło sigma 50/1.4 (moje ulubione szkło-ogniskowa), i teraz myśle żeby dokupić albo:

- coś szerszego, ale jednocześnie uniwersalnego, czyli wół do pracy c 24-70 (tylko tak własciwie po co mi wtedy ta sigma (?) )

- lub może jednak pójść w drugą stronę czyli c 70-200 2.8, wtedy byłaby mało wiele ciągłąść ogniskowych, ale znowu brak szerokiej ogniskowej chociażby zeby na luzie sfotografować błogosławieństwo w ciasnym mieszkaniu.

Co ty bys zrobił na moim miejscu ?

Pzdr
    24l :-)
    Studio Moments to fotograf ślubny Kraków i kamerzysta Kraków. Zapraszam na naszą stronę!

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Żwirek Zobacz posta
    Cześć,
    (...)
    Sprawa wygląda w ten sposób, ostało mi się już tylko szkło sigma 50/1.4 (moje ulubione szkło-ogniskowa), i teraz myśle żeby dokupić albo:

- coś szerszego, ale jednocześnie uniwersalnego, czyli wół do pracy C 24-70 (...)

- lub może jednak pójść w drugą stronę czyli C 70-200 2.8, (...)

Co Ty bys zrobił na moim miejscu ?

Pzdr
    możesz je (50) sprzedać. Za posiadane pieniążki kupisz 28/2,8 lub 35/2 oraz 85/1,8 lub 100/2 i będziesz mieć pełen komplet.
    Jak chcesz dokupić coś do 50 to j.w. 28+85/100 i git. 24-70 to ciemność i brak zdjeć bez dopalania lampą w mieszkaniach, kościołach i salach bankietowych. Na plenerze się nada tak jak i to 70-200.
    Z zapasem szerokości zestaw c20+c35/2+c85/100 i gitara . Z tym zestawem obojętnie czy crop czy FF da rady wszędzie.

- coś szerszego, ale jednocześnie uniwersalnego, czyli wół do pracy C 24-70 (tylko tak własciwie po co mi wtedy ta sigma (?) )
    Pzdr
    Które 24-70 masz na myśli ? Jeśli f2.8 to ok, da radę, jeśli f4 to zapomnij za ciemne.

Sory, nie sprecyzowałem, oczywiście chodzi o 2.8 L (1 generacja)

Początki nałogu

Co do 35 f/2 - fakt, jest to szkło "piskliwe" jak ktoś tutaj nazwał, ale naprawdę to szkło godne polecenia na początek. Zestaw 35 f/2 + 85 f/1.8 wzajemnie się uzupełnia i nie kosztuje dużo, a na początek w sam raz, chociaż ja polecałbym zdecydowanie bardziej jako szerokie Sigmę 35 f/1.4, ale jeżeli komuś zależy na tań$zym zakupie to 35 f/2 Canona jest dobrym wyborem - szkło naprawdę dające świetny obrazek, szybkie, celne, a to że "piszczy", niech "piszczy", na zdjęciu tego nie widać a zdjęcia wychodzą naprawdę ładne.
    / Canon /

Ale to Waszym zdaniem lepiej 35/f2, nizeli 24-70 2.8 ?

Ja też bym najpierw szedł w coś szerokiego. Jak masz ścianę na plecach, to się nie cofniesz i nie przestawisz (w PL raczej rzadko zdarzają się kartonowe domy jak w USA, a i rozpierduchy lepiej PM w domu nie robić ). A jak masz za daleko to na 90% da się podejść 2 lub 3 kroki do przodu. Nie doczytałem, czy masz FF czy kropa. Ale tak jak wcześniej pisali. 24/28/35 zależy kto co lubi.

Pracuje na FF.
    qrcze 28 lub 35 średnio mi się uśmiecha.
    Znowu boje się ze jak kupie 24-70 2.7 to w porownaniu do sigmy 1,4 będę rozczarowany. Eshh cięzkie życie

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Pracuje na FF.
    qrcze 28 lub 35 średnio mi się uśmiecha.
    Znowu boje się ze jak kupie 24-70 2.7 to w porownaniu do sigmy 1,4 będę rozczarowany. Eshh cięzkie życie
    Wszystkim będziesz rozczarowany, w porównaniu do TEJ Sigmy.
    Skasowali mi ;(

Dopiero zaczyna

Czyli że ta Sigma taka rewelacyjna ?
    Ostatnio edytowane przez jamaki ; 19-05-2014 o 17:41

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów