Studio Moments to fotograf ślubny Kraków i kamerzysta Kraków. Zapraszam na naszą stronę!
możesz je (50) sprzedać. Za posiadane pieniążki kupisz 28/2,8 lub 35/2 oraz 85/1,8 lub 100/2 i będziesz mieć pełen komplet.
Jak chcesz dokupić coś do 50 to j.w. 28+85/100 i git. 24-70 to ciemność i brak zdjeć bez dopalania lampą w mieszkaniach, kościołach i salach bankietowych. Na plenerze się nada tak jak i to 70-200.
Z zapasem szerokości zestaw c20+c35/2+c85/100 i gitara . Z tym zestawem obojętnie czy crop czy FF da rady wszędzie.
Sory, nie sprecyzowałem, oczywiście chodzi o 2.8 L (1 generacja)
Co do 35 f/2 - fakt, jest to szkło "piskliwe" jak ktoś tutaj nazwał, ale naprawdę to szkło godne polecenia na początek. Zestaw 35 f/2 + 85 f/1.8 wzajemnie się uzupełnia i nie kosztuje dużo, a na początek w sam raz, chociaż ja polecałbym zdecydowanie bardziej jako szerokie Sigmę 35 f/1.4, ale jeżeli komuś zależy na tań$zym zakupie to 35 f/2 Canona jest dobrym wyborem - szkło naprawdę dające świetny obrazek, szybkie, celne, a to że "piszczy", niech "piszczy", na zdjęciu tego nie widać a zdjęcia wychodzą naprawdę ładne.
/ Canon /
Ale to Waszym zdaniem lepiej 35/f2, nizeli 24-70 2.8 ?
Ja też bym najpierw szedł w coś szerokiego. Jak masz ścianę na plecach, to się nie cofniesz i nie przestawisz (w PL raczej rzadko zdarzają się kartonowe domy jak w USA, a i rozpierduchy lepiej PM w domu nie robić). A jak masz za daleko to na 90% da się podejść 2 lub 3 kroki do przodu.
Nie doczytałem, czy masz FF czy kropa. Ale tak jak wcześniej pisali. 24/28/35 zależy kto co lubi.
![]()
Pracuje na FF.
qrcze 28 lub 35 średnio mi się uśmiecha.
Znowu boje się ze jak kupie 24-70 2.7 to w porownaniu do sigmy 1,4 będę rozczarowany. Eshh cięzkie życie
Czyli że ta Sigma taka rewelacyjna ?
Ostatnio edytowane przez jamaki ; 19-05-2014 o 17:41