Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910
Pokaż wyniki od 91 do 98 z 98

Wątek: wady FF

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: wady FF

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Zerknąłbyś w moją stopkę, to byś takich opinii nie rozpowszechniał. Taka opinia to jest nieuzasadniony przerost formy nad treścią.
    Wiem o czym piszę, bo mam obydwa równocześnie i obydwa są w użyciu.
    Nie jest tak, że FF jest wyróżniony, bo każdy jest do innego rodzaju zdjęć
    Myślę, że chodziło (tak jak i mnie) o to "jak się trzyma" w ręku, odczucia i emocje.
    Wierz mi, trzymanie w ręku 1Ds2 a 5D3 to zupełnie cos innego. I nie chodzi o różnicę wagi tylko.

Natomiast rozumiem sens (np. ślub) używanie dwu różnych body "jednocześnie".

jp

Uzależniony Awatar PoulN

Zerknąłbyś w moją stopkę, to byś takich opinii nie rozpowszechniał. Taka opinia to jest nieuzasadniony przerost formy nad treścią.
    Wiem o czym piszę, bo mam obydwa równocześnie i obydwa są w użyciu.
    Nie jest tak, że FF jest wyróżniony, bo każdy jest do innego rodzaju zdjęć

No racja nie spojrzałem fakt.
    Nie nie wiem w jakim wymiarze potrzebujsze oba jednocześnie ale w pewnym stopniu się więc poprawiam, choć osób używających jednocześnie dwie wielkości matryc jest jednak statystycznie mniej

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Myślę, że chodziło (tak jak i mnie) o to "jak się trzyma" w ręku, odczucia i emocje.
    Wierz mi, trzymanie w ręku 1Ds2 a 5D3 to zupełnie cos innego. I nie chodzi o różnicę wagi tylko.

Natomiast rozumiem sens (np. ślub) używanie dwu różnych body "jednocześnie".

jp
    Ergonomia egronomią, która też nie jest bez znaczenia ale mi chodziło jednak o obrazowanie
    Natomiast choć trzymając tylko parę razy (dokładnie 2x) w życiu 1`dynkę - wiem dokładnie co masz na myśli i też bym się jej nie pozbył choćby nie wiem co, ba! 30D nadal chowam bo żal ... Jak zakupie 1.8/28 będzie dalej w użyciu jako standardowa ogniskowa - na mniej "wymagąjce" sytuacje.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 23-09-2013 o 10:29

Pełne uzależnienie

To proste - czasem potrzeba większej głębi ostrości, czasem dalszego obszaru działania / dłuższej ogniskowej, a czasem lepszego AF-a
    Jedna puszka ma to, czego nie da Ci druga i na odwrót - filozofia CANON-a
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony Awatar PoulN

Zgadzam się, ale też można to rozpatrzeć tak biorąc na przykład 5D3

Opcja 1.
    5D + jasne szerokie stałki, zoom UWA = głebia i wszystko co idzie za dobrą światło-siłą, AF, jakość
    Opcja 2.
    5D + 100-400mm 5.6 = dłuższa uniwersalna ogniskowa, AF, jakość

"Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia" tzn. od $, tfuu tzn. od POlskich realiów
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 24-09-2013 o 13:13

Początki nałogu Awatar KNC

chyba główną wadą FF może być płytka GO. Po przejściu z aps-c na FF nastąpiło kilka znaczących popraw o które mi chodziło. Lecz gdy przychodzi focić małe ptaszki z minimalnej odl. ostrz. to często trzeba sporo przymknąć szkło. Takie f7.1-8 staje się standardem. Ale to tylko wada w specyficznych warunkach.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Zgadzam się, ale też można to rozpatrzeć tak biorąc na przykład 5D3

Opcja 1.
    5D + jasne szerokie stałki, zoom UWA = głebia i wszystko co idzie za dobrą światło-siłą, AF, jakość
    Opcja 2.
    5D + 100-400mm 5.6 = dłuższa uniwersalna ogniskowa, AF, jakość

"Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia" tzn. od $, tfuu tzn. od POlskich realiów
    Niestety to nie jest prawda. Wystarczy trochę praktyki, żeby się przekonać. Poza tym te puszki, które mam spełniają moje oczekiwania w 100%, i nie zamierzam wydawać 11kPLN na kolejną.
    W necie jest wiele porównań 5DII vs 7D, gdzie obrazowo ujęto temat - wystarczy spojrzeć na efekty i samemu ocenić. Poza tym 5DIII to kolejna puszka prawie dopracowana i przy tym droga.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 28-09-2013 o 17:14
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony Awatar PoulN

Niestety to nie jest prawda. Wystarczy trochę praktyki, żeby się przekonać. Poza tym te puszki, które mam spełniają moje oczekiwania w 100%, i nie zamierzam wydawać 11kPLN na kolejną.
    W necie jest wiele porównań 5DII vs 7D, gdzie obrazowo ujęto temat - wystarczy spojrzeć na efekty i samemu ocenić. Poza tym 5DIII to kolejna puszka prawie dopracowana i przy tym droga.
    Z praktyki wiem że na korzyść 7D + 70-200 przemawaia tylko i wyłącznie cena, FPS i waga - jeśli te kwestie są ważne dla potencjalnego użytkownika, wszystko reszte na korzyść 5D3 + 100-400 oraz 5D3 + UWA + jasne stałki.

Odnośnie głebi nie ma większych różnic, jest za to duża jeśli chodzi o tgz. "mydlane" brzegi, rogi, winete itd. - ja osobioście mogę dołączyć te rzeczy do tak przez niektórych wyśmiewanego słowa jak - plastyka małego obrazka.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 28-09-2013 o 18:20

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

rozwazania dotyczace glebii ostrosci zostaly wydzielone do wlasciwego watku:
    http://www.canon-board.info/technika...35/index2.html

prosze o kontynuowanie tamtej dyskusji w tamtym watku. kolejne proby rozwadniania watku o wadach FF
    tamta dyskusja beda pacyfikowane. sorki, ale sie nie da inaczej.
    www albo tez flickr

Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910

Uprawnienia umieszczania postów