Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011
Pokaż wyniki od 101 do 106 z 106

Wątek: Dylemat - 10d czy 300d?

Początki nałogu Awatar marabut199
    Miasto
    London (UK)

Thumbs down

Cytat Zamieszczone przez zanussi
    kurcze - liczę na spadek cen 5d... a wy
    A licz sobie... Czlowieku, przeciez filozofia marketingowa jest prosta - cztery przedzialy cenowe: dwa FF (prof. 1D i semi-pro 5D i inne jednocyfrowe oznaczenia D) dwa cropy (prosumer 20/30...D i consumer 300/350...D).
    Tak bylo w analogach tak jest w cyfrach...

Cena na 5D zejdzie troche jak pojawi sie nastepca. Zawsze mozesz czekac na uzywane...:sad:
    Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

dla mnie 200 - 300 i 500 złotych to już taniej...
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

a od pół roku te 500 złotych potaniał.... no chyba ze ktoś ma dokładniejsze dane na ten temat... moze jakis wykresik???
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Miasto
    London (UK)

Domyślnie

znalazłem przed chwilą na allegro wypowiedź i pozwoliłem sobie przytoczyć...

"Czy działa z cyfrówkami? Podpinałem do 300d i 10d i działał. Żeby nie wprowadzać nikogo w błąd to przed sprzedażą zasięgnąłem też bezposrednio informacji w serwisie sigmy w Gdyni w sprawie kompatybilności (tel. oficjalnego serwisu: 058-6203236) i dowiedziałęm się, że obiektywy z numerem powyżej 3001000 są kompatybilne z cyfowymi produktami canona. Ten obiektyw ma numer dużo wyższy."

tu jest mowa o 100 macro sigmy

potwierdzacie? czy zaprzeczacie?

ale ja mówiłem o ew. przesiadce na FF...
    a wtedy DC mogę sobie wsadzić w.... Allegro
    Prosta sprawa:

DG - dla FF
    DC - dla cropa ale nie jest to Short Focus jak EF-S wiec nie ma problemu blokowania lustra w 10D (np.)

Oba optymalizowane dla cyfry - m.i. powloka antyodblaskowa na tylnej soczewce (zwykle nie wystepujaca w obiektywach do analogow bo film nie odbija swiatla tak jak matryca).

DOdatkowo:

EX - to Sigmoska L
    HSM - to Sigmowskie USM

Uwaga: wbrew powszechnemu pogladowi Sigma nie ma dostepu do info Canona o sygnalach wymienianych przez korpus z obiektywem. To wszystko co maja to reverse engineering. Powoduje to czasami klopoty we wspolpracy starszych modeli obiektywow Sigmy z najnowszymi korpusami Canona (Nikona tez).

Miasto
    London (UK)

Domyślnie

a od pół roku te 500 złotych potaniał.... no chyba ze ktoś ma dokładniejsze dane na ten temat... moze jakis wykresik???
    Nie mowie o promocjach, zmianach kursu waluty itp. tylko o generalnym rzedzie wielkosci. Roznice o 10% sa zawsze pomiedzy roznymi sklepami, jak sie poszpera po internecie.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a tak wogóle to czym różnią sie obie Tokiny ATX ? 28-70/2,6-2,8 od 28-70/2,8 sv?
    Głównie nazwą. Ta nowsza to w zasadzie ta sama optyka zamknięta w ciut lżejszej obudowie (naprawdę ciut) Optycznie właściwie takie same, choć znam takich którzy twierdzą że starsza wersja (bez SV) jest lepsza. Z moich doświadczeń - na analogu rewelacja, na cyfrze - tak sobie.

Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011

Uprawnienia umieszczania postów