Stara to prawda, jednak dzisiaj się trochę zdeaktualizowała.Zamieszczone przez kiku1
W body siedzi MATRYCA i nie wsadzisz lepszej, tak jak kiedyś wsadziłeś lepszy film i było dobrze :-)
Stara to prawda, jednak dzisiaj się trochę zdeaktualizowała.Zamieszczone przez kiku1
W body siedzi MATRYCA i nie wsadzisz lepszej, tak jak kiedyś wsadziłeś lepszy film i było dobrze :-)
Prawie wszystko, to zalezy od tego kto za aparatem stoi!!!Zamieszczone przez kiku1
A co do farta, to nie narzekaj - ja po prostu 20 lat dluzej po swiecie chodze to mialem wiecej czasu na wymiane sprzetow...:wink:
Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:
to fakt technologia cyfrowa (wygoda:-D ) wypiera analoga i coraz tródniej o właściwy bybór chociaż myślę że błona foto ma jeszcze przed sobą conajmniej kilkanaście lat życia:-DZamieszczone przez gwozdzt
350D + kit +pare szkieł M42
moje foto
Witam, a ja mam pytanie czy do 10D można podłączyć Sigmę 70-300 f/4-5,6 APO DG MACRO ? Pytam bo to 10D pasują chyba tylko obiektywy z mocowanie EF.
Na pewno do 10D pasują tylko obiektywy EF, więc ta Sigma w wersji do Canona EF również.Zamieszczone przez fotol
Wcale nie, to jest DG a nie DCTa Sigma ma mocowanie EF z tym, że przeznaczona jest do matryc APS-C bo na pełnej klatce będzie winietować.
No qrde, człowiek nie zdąży usunąć, już mu wytkną błedaZamieszczone przez kane
Potwierdzam
![]()
czekajcie... to do 10d nie podepnę ef-s? ani dg/ ani wszystkich dedykowanych tylko do cropa?
to świetnie bo uważam wszystkie DyGnięte obiektywy za produkty-półprodukty.
Takie moje zdanie. A i na full framie, które niedługo niewątplie staną się tańsze i bardziej popularne, takie szkło nie będzie pracować. Ja tam w DyGnięte chyba nie wejdę. Jakie jest wasze zdanie?
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
akurat DG sa przeznaczone do apratow FF jak i APS-C
w przeciwienstwie do EF-S ktorych do 10D nie podepniesz
nie wiem jak to wyglada sprawa z DC Sigmy
a tak wogóle to czym różnią sie obie Tokiny ATX ? 28-70/2,6-2,8 od 28-70/2,8 sv?
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....