Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 106

Wątek: Dylemat - 10d czy 300d?

Początki nałogu Awatar marabut199
    Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    to były Contaxy G ?
    Nie!!!! Normalne SLRy...
    Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

nio to powiem tylko tyle załuj że sprzedałeś ... jak za marną forsę to załuj podwójnie....

Miasto
    London (UK)

Domyślnie

nio to powiem tylko tyle załuj że sprzedałeś ... jak za marną forsę to załuj podwójnie....
    Juz wspominalem - nie sprzedalem tylko mi z domu wyniesli!!! Wszystko - razem z torbami... Pozniej kupilem Nikona F80 i to byla frajda. A pozniej spodobal mi sie Canon E50 - i tak juz zostalem Canonierem....

Ale powiem raz jeszcze - jak sie bierze Contaxa czy Leice do reki to czujesz, ze to precyzyjny sprzet zrobiony przez mistrzow mechaniki precyzyjnej...

Ale lubie technologie cyfrowa - pozwala mi robic wiecej i miec kontrole nad post-procssingiem. A wtej materii uwazam ze Canon jest poki co daleko w przodzie przed konkurencja. Moze sie to zmieni, moze nie - nie wiem. Szkoda tylko tego feelingu przy tych plastikach...
    Ostatnio edytowane przez marabut199 ; 07-03-2006 o 13:26

Coś już napisał Awatar kiku1
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Zamiast tyle gadać weźcie się do roboty bo z samego gadania fotek nie przybędzie.....:-D ... aparat to ma robić zdjęcia a nie ładnie wyglądać...a jeżeli tracicie za dużo czasu na ustawianie to jest jeszcze program zielony...
    350D + kit +pare szkieł M42
    moje foto

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

zielony jak kot ? z trzema postami ?

Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kiku1
    Zamiast tyle gadać weźcie się do roboty bo z samego gadania fotek nie przybędzie.....:-D ... aparat to ma robić zdjęcia a nie ładnie wyglądać...a jeżeli tracicie za dużo czasu na ustawianie to jest jeszcze program zielony...
    W Contaxie nie bylo... W F80 tez nie bylo... Pozatym wole "P" - flesz nie wali mnie w nos bez ostrzezenia!!!

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

nie patrzysz jakie iso masz ? jakie czasy tez tylko przez wizjer jaki WB czy seria fotek czy nie, ile fotek na karcie zostało? dziwne ...
    Przepraszam, spojrzałem na wskaźnik baterii. Czas i przysłone mialem w wisjerze a ISO ustawione na stałe na 200, WB na Auto i tryb single shot, karta 512 a nie pstrykałem jak Kalasznikow więc sie nie przejmowalem. Generalnie ten wyświetlacz ma bardzo adekwatną do swojego zastosowania nazwę - wyswietlacz pomocniczy
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marabut199
    W Contaxie nie bylo... W F80 tez nie bylo... Pozatym wole "P" - flesz nie wali mnie w nos bez ostrzezenia!!!
    nie chodziło mi jak było w Contaxie .... zaczeło mnie troche śmieszyc porównywanie 300D do 10D i odwrotnie jeżeli ktoś potrafi to byle puszką zrobi ciekawe fotki ...a reszta to dodatki ułatwiające prace i nie powinny całkowicie decydować o wyborze body poza tym oba aparaty prezentują inną klasę.
    Natomiast jak jest w Contaxie nie wiem bo go nie widziałem . Ja zaczynałem robić zdjęcia Zenitem
    moje foto

Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kiku1
    nie chodziło mi jak było w Contaxie .... zaczeło mnie troche śmieszyc porównywanie 300D do 10D i odwrotnie jeżeli ktoś potrafi to byle puszką zrobi ciekawe fotki ...a reszta to dodatki ułatwiające prace i nie powinny całkowicie decydować o wyborze body poza tym oba aparaty prezentują inną klasę.

No i tu masz racje. Tez uwazam, ze porownanie jest troche bez sensu, ale jak widac wciaga...

Natomiast jak jest w Contaxie nie wiem bo go nie widziałem . Ja zaczynałem robić zdjęcia Zenitem
    Jak mam w stopce - zaczynalem Druhem. Pierwsze zdjecia z ktorych bylem naprawde dumny tez byly z Zenita. A ile szkla do niego pozniej mialem... Byl ze mna nawet w Indiach... No i co z tego? Mam sie teraz wstydzic,ze mialem kilka dobrych aparatow oprocz Zenita?

Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marabut199
    No i co z tego? Mam sie teraz wstydzic,ze mialem kilka dobrych aparatow oprocz Zenita?
    chodzi mi tylko o to że przez moje ręce nie przewineło się zbyt wiele aparatów a jezeli już głównie produkcji radzieckiej np fied smiena i pare zenitów i na koniec eos300V ale to nie rusek:-D (nie miałem takiego farta jak inni żeby móc porównywać inne aparaty) ale jedno mi sie przychodzi do głowy że body to body, a prawie wszystko tak naprawde zależy od szkła jakiego się używa.
    moje foto

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów