apropos ekraniku z ustawieniami dla wielbiciela polozenia z tylu takie pytanie:
próbowałeś używać innej muszli takiej większej ? jak nie to spróbuj będziesz wiedział dlaczego ekranik na górze jest lepszy.
apropos ekraniku z ustawieniami dla wielbiciela polozenia z tylu takie pytanie:
próbowałeś używać innej muszli takiej większej ? jak nie to spróbuj będziesz wiedział dlaczego ekranik na górze jest lepszy.
I tyle w tym temacie. Jeden woli żone drugi tesciowąZamieszczone przez akustyk
i już
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
takie stwierdzenie bardziej pasuje do powiedzenia "każda pliszka (sroczka dla niedouczonych) swój ogonek chwali, i nie ma to nic wspólnego z ergonomią a ta ewidentnie przemawia na rzecz ekranu na górze (sam mam z tyłu i uważam to za błędne rozwiązanie bo używanie ekranika z muszlą oczną z prawdziwego zdażenia to koszmar)
ale to taka dygrsja której nie trzeba brać na serio....
Ja sie nie wypowiadam bo nie posiadam ani z tyłu ani na górze ani nawet z boku. Ale pstrykałem ciutek 350d i ciutek więcej Nikonem D100 który ma wyswiatlacz na górze. I ani razu tam nie spojrzałem.
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
nie patrzysz jakie iso masz ? jakie czasy tez tylko przez wizjer jaki WB czy seria fotek czy nie, ile fotek na karcie zostało? dziwne ...
Ostatnio edytowane przez popmart ; 07-03-2006 o 10:18
Tak na prawde, to chyba ani "swoj ogonek" ani "co kto lubi"... Nie wiem, dla ilu ludzi polozenie wyswietlacza decyduje o wyborze aparatu? Sa duzo wazniejsze parametry - od jakosci obrazu po cene. Z detalami trzeba pozniej uczyc sie zyc.Zamieszczone przez popmart
Dywagacje na temat kazdego detalu mozna sobie robic jak sie kupuje pierwszy aparat albo decyduje zmienic caly system. Jak wsiakniesz w zestaw obiektywow, lamp itd. wart kupe kasy i dajacy ci zadowolenie to wybory puszki masz raczej ograniczone. To nie czasy gdy kazdy mial M42 i optyka pasowala do wszystkiego...:rolleyes:
Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:
Bierz 10D !!! Ja mam i jest super!!!
Zamieszczone przez marabut199
hmmm resztę poważnych miom zdaniem róznic napisałem kilka postów wcześniej i opisałem je w 4 ważnych dla mnie punktach ...
aaa co do optyki to się mylisz bardzo dużo ludzi odchodzi do m42, Contax, six i innych (na szczęście bagnet canona jest bardzo "adaptacyjny") bo nowe szkła ze "średniej półki" to totalne BADZIEWIE...
A to dziwne zjawisko, wygląda na to, że 350D nie zasługuje według Ciebie na lepsze parametry od 10D, ale prawda jest bolesna...Zamieszczone przez akustyk
350D kosztuje dużo jak na korpus amatorski, ale zauważ także, że jakość zdjęć jest na takim samym poziomie jak w 20D i jak narazie żadna typowo amatorska puszka nie daje mu rady.
Jakość wykonania rozumiem, że odnosi się do subiektywnych uczuć przy dotykaniu aparatu ? czy może przeprowadzałeś crash testy ?
Ja np. mam małe dłonie i mniejszy uchwyt 350'tki jest dla mnie o niebo lepszy od D50 czy D70.
co nie zmienia faktu że przy INTENSYWNEJ (Profesjonalnej) Eksploatacji zajeździsz 350 3x szybciej niż 10D itu cała różnica.... (zarówno obudowę jak elementy mechaniczne aparatu)
BTW ja ostatnio też cenię sobie toż że mam względnie małą puszkę (odkręcam Grip) do fotek gdzie jest dużo ludzi aparat jest poręczniejszy i mniej zwraca uwagę fotografowanych....co wybitnie dobrze wpływa na jakość fotek![]()