Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 106

Wątek: Dylemat - 10d czy 300d?

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

apropos ekraniku z ustawieniami dla wielbiciela polozenia z tylu takie pytanie:

próbowałeś używać innej muszli takiej większej ? jak nie to spróbuj będziesz wiedział dlaczego ekranik na górze jest lepszy.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    tak ze uprzejmie prosze nie argumentowac, ze wyswietlacz z tylu jest hiper-mega najfajniejszy, a na gorze to do ****. tak sie sklada, ze dla mnie jest odwrotnie. bo, jak sadze, jest to kwesia gustu i przyzwyczajen
    I tyle w tym temacie. Jeden woli żone drugi tesciową i już
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Domyślnie

takie stwierdzenie bardziej pasuje do powiedzenia "każda pliszka (sroczka dla niedouczonych) swój ogonek chwali, i nie ma to nic wspólnego z ergonomią a ta ewidentnie przemawia na rzecz ekranu na górze (sam mam z tyłu i uważam to za błędne rozwiązanie bo używanie ekranika z muszlą oczną z prawdziwego zdażenia to koszmar)

ale to taka dygrsja której nie trzeba brać na serio....

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Ja sie nie wypowiadam bo nie posiadam ani z tyłu ani na górze ani nawet z boku. Ale pstrykałem ciutek 350d i ciutek więcej Nikonem D100 który ma wyswiatlacz na górze. I ani razu tam nie spojrzałem.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Domyślnie

nie patrzysz jakie iso masz ? jakie czasy tez tylko przez wizjer jaki WB czy seria fotek czy nie, ile fotek na karcie zostało? dziwne ...
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 07-03-2006 o 10:18

Początki nałogu Awatar marabut199
    Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    takie stwierdzenie bardziej pasuje do powiedzenia "każda pliszka (sroczka dla niedouczonych) swój ogonek chwali, i nie ma to nic wspólnego z ergonomią a ta ewidentnie przemawia na rzecz ekranu na górze (sam mam z tyłu i uważam to za błędne rozwiązanie bo używanie ekranika z muszlą oczną z prawdziwego zdażenia to koszmar)
    Tak na prawde, to chyba ani "swoj ogonek" ani "co kto lubi"... Nie wiem, dla ilu ludzi polozenie wyswietlacza decyduje o wyborze aparatu? Sa duzo wazniejsze parametry - od jakosci obrazu po cene. Z detalami trzeba pozniej uczyc sie zyc.

Dywagacje na temat kazdego detalu mozna sobie robic jak sie kupuje pierwszy aparat albo decyduje zmienic caly system. Jak wsiakniesz w zestaw obiektywow, lamp itd. wart kupe kasy i dajacy ci zadowolenie to wybory puszki masz raczej ograniczone. To nie czasy gdy kazdy mial M42 i optyka pasowala do wszystkiego...:rolleyes:
    Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bierz 10D !!! Ja mam i jest super!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marabut199
    Tak na prawde, to chyba ani "swoj ogonek" ani "co kto lubi"... Nie wiem, dla ilu ludzi polozenie wyswietlacza decyduje o wyborze aparatu? Sa duzo wazniejsze parametry - od jakosci obrazu po cene. Z detalami trzeba pozniej uczyc sie zyc.

Dywagacje na temat kazdego detalu mozna sobie robic jak sie kupuje pierwszy aparat albo decyduje zmienic caly system. Jak wsiakniesz w zestaw obiektywow, lamp itd. wart kupe kasy i dajacy ci zadowolenie to wybory puszki masz raczej ograniczone. To nie czasy gdy kazdy mial M42 i optyka pasowala do wszystkiego...:rolleyes:

hmmm resztę poważnych miom zdaniem róznic napisałem kilka postów wcześniej i opisałem je w 4 ważnych dla mnie punktach ...
    aaa co do optyki to się mylisz bardzo dużo ludzi odchodzi do m42, Contax, six i innych (na szczęście bagnet canona jest bardzo "adaptacyjny") bo nowe szkła ze "średniej półki" to totalne BADZIEWIE...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    nie lubie malizny. oczywiscie, mozna sie do tego przyzwyczaic, ale nie jest to na dluzsza mete wygodne - jesli np. foci sie calymi dniami. przez tydzien.
    cena 350D do jego jakosci jako aparatu jest stanowczo za wysoka. owszem, ma ladne piksele, ale to nie jest jedyne kryterium aparatu. prawde mowiac,to mnie osobiscie ono nawet grzeje. dlatego 350D mnie po prostu nie podnieca...
    A to dziwne zjawisko, wygląda na to, że 350D nie zasługuje według Ciebie na lepsze parametry od 10D, ale prawda jest bolesna...
    350D kosztuje dużo jak na korpus amatorski, ale zauważ także, że jakość zdjęć jest na takim samym poziomie jak w 20D i jak narazie żadna typowo amatorska puszka nie daje mu rady.

Jakość wykonania rozumiem, że odnosi się do subiektywnych uczuć przy dotykaniu aparatu ? czy może przeprowadzałeś crash testy ?

Ja np. mam małe dłonie i mniejszy uchwyt 350'tki jest dla mnie o niebo lepszy od D50 czy D70.

Domyślnie

co nie zmienia faktu że przy INTENSYWNEJ (Profesjonalnej) Eksploatacji zajeździsz 350 3x szybciej niż 10D itu cała różnica.... (zarówno obudowę jak elementy mechaniczne aparatu)

BTW ja ostatnio też cenię sobie toż że mam względnie małą puszkę (odkręcam Grip) do fotek gdzie jest dużo ludzi aparat jest poręczniejszy i mniej zwraca uwagę fotografowanych....co wybitnie dobrze wpływa na jakość fotek

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów