Cytat Zamieszczone przez mariokil Zobacz posta
Witam,

długo oczekiwany moment na pierwsze fotki z 5d mkIII i jak się okazuje załamka :-(
Fotografowałem dzis koncert w plenerze około godziny . 18 . Scana ustawiona na wolnym powietrzu z białm, ażurowym tłem i daszkiem. Scena jakich wiele na imprezach plenerowych.
Ustawione ISO 400 program Manual i... po zrzuceniu do komputera do LR5 i lekkim rozjaśnieniu okazuje się, że jest straszny szum (szczególnie w ciemnych miejscach)
Wcześniej fotografowałem na 7d i przy takich warunkach i ustawienia nigdy mi się taka sytuacja nie zdarzyła. Obiektyw w obu przypadkach ten sam 24-105.
Czy to normalna cecha z tymi szumami w 5d mkIII czy ja coś źle robię ?
Jeżeli ktoś by miał ochotę pooglądać wrzucam raw z pełnym efixem.

http://sdrv.ms/1arRrWO

Każda sugestia mile widziana.
Dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Mariusz K.
Witam,
Niestety nie mogę zobaczyć zdjęć, ale miałem poczucie ze mój canon 5d mkiii bardzo szumi. jakos nie wnikałem bardziej w temat, ale kiedyś znajomy pokazal mi swoje zdjecia z iso 4000 i nie moglem uwierzyc. zrobilem testy prownawcze i okazalo sie ze moje body strasznie szumi! ja przy 1000 miale mtaki szum jak on przy 4000. Oddalem aparat na zytnia do serwisu, twierdzili ze nigdy sie z takim przypadkiem nie spotkali, ale okazalo sie ze moja matryca zostala ponownie ustawiona i przeszla proces kalibracji... ODebralem dzisiaj aparat i jest potężna różnica... Pisze tutuaj bo szukałem tego problemu w internecie i to jest jedyny temat poruszający szumy w canon 5d mkiii.

pozdro
f.