Zakwestionowałeś moją poradę to pokaż na prawdziwość swoich słów że do drewnianego sufitu stosuje się filtr CTB bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić.
Zakwestionowałeś moją poradę to pokaż na prawdziwość swoich słów że do drewnianego sufitu stosuje się filtr CTB bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić.
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
|| 5D + BG-E4 + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf
To może jeszcze uściślijmy jaki WB jest użyty. Filtr CTO do światła żarowego stosuje się przecież po to, aby wyrównać temperaturę barwową lampy do światła zastanego. Ale wtedy należy odpowiednio skorygować WB, żeby uzyskać właściwy wynik. Przynajmniej tak ja to rozumiem, no ale ja tam się nie znam.
1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2
No problem w tym że jednak się znasz :-) po co na siłę starać się uzyskać odpowiednią barwę na wyświetlaczu jak można wszystko sprowadzić do odpowiedniej temperatury a następnie w odpowiednim programie skorygować WB
Wysłane listem poleconym z Nexus 4
Studio Moments to fotograf ślubny Kraków i kamerzysta Kraków. Zapraszam na naszą stronę!
Co tak się cicho zrobiło fajny temat i zdechł
Wysłane listem poleconym z Nexus 4