Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Ktoś z analogowym Canonem w Krakowie?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Ktoś z analogowym Canonem w Krakowie?

Diagnoza trafna. Pęknięta taśma na zgięciu po zoomowaniu, więc i na cyfrze powinna działać, jak nie zgłaszała żadnych błędów. Silniczek listków przysłony nie był zasilany jak trzeba było i stąd nie domykanie
    Początkujący od 4 lat...

Dopiero zaczyna

Mam jeszcze pytanie co do 50e. A może i problem. Byłem kupić kliszę i poprosiłem obsługę (Sklep Canona w sumie) by pomogła założyć pierwszy raz, niestety był problem, bo body nie chciało nawinąć filmu na pierwszą klatkę. Miał ktoś z takim problem?

edit.
    OK, odżył, nie wiem co mu było. Przypadkowo wcisnąłem przycisk migawki i ruszył, druga klatka też i przewinął, więc chyba jest ok.

Postanowiłem spróbować jeszcze raz, zwinąłem go i chciałem wsadzić ponownie, ale coś się nie udaję, miga cały czas symbol filmu.
    Jak to działa? Film całkowicie wyciągnięty z aparatu, a ta ikonka cały czas miga i nic nie można zrobić, ani wyzwolić migawki itp. Wcześniej bez filmu się dało
    Ostatnio edytowane przez Paniki ; 28-09-2013 o 15:08
    Początkujący od 4 lat...

Dopiero zaczyna

edit

Po wyciągnięciu baterii i włożeniu już jest tak jak bez filmu i jestem w punkcie wyjścia, znowu "nie wykrywa" filmu w ogóle i nie wiem jak sobie z tym radzić :/
    Początkujący od 4 lat...

Dopiero zaczyna

Temat wyczerpany. Body wykrywa film za każdym razem jak wyciągnę i włożę baterie
    Można zamknąć
    Początkujący od 4 lat...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów