Cześć
Nie wiem gdzie miałem dać taki temat, ale zapytam. Czy jest ktoś w Krakowie, posiadający analogowe body Canona z bagnetem EF? Chciałbym sprawdzić jeden obiektyw.
Są w ogóle body z podglądem głębi?
Cześć
Nie wiem gdzie miałem dać taki temat, ale zapytam. Czy jest ktoś w Krakowie, posiadający analogowe body Canona z bagnetem EF? Chciałbym sprawdzić jeden obiektyw.
Są w ogóle body z podglądem głębi?
Początkujący od 4 lat...
idź do pierwszego lepszego komisu i po problemie.
tak, są z podglądem GO na tej samej zasadzie jak w cyfrze.
Ostatnio edytowane przez jaroz ; 04-09-2013 o 18:38
w trojce nie ma tego bajeru mimo eye control, podglad jest tradycyjnie przyciskiem kolo obiektywu.
Ostatnio edytowane przez komisarz ryba ; 05-09-2013 o 09:21
Pisz na PM. Mam 50e z tym rombem
Pozdrawiam
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
OK, w pewnym sensie koniec tematu. Jakoś tak nie chciało mi się zbytnio umawiać, bo to różnie bywa z czasem i chęciami. Kupiłem sobie 50E i na szybko widzę, że domyka przysłonę przy robieniu zdjęć, ale nie mogę jakoś uruchomić podglądu głębi. EC skalibrowane, punkty da się wybrać spokojnie i to działa, ale jak patrzę w górny lewy prostokącik to nic się nie dzieje. Ona ma jakoś mignąć?
edit. ok, sprawdziłem na 50 1.4 i tam działa fajnie, czyli jednak może problem z obiektywem?
Od początku chciałem sprawdzić Sigmę 28-105 2.8-4, która na cyfrze, na większych wartościach przysłony prześwietla. Na podgląd głębi nie reaguję, tak jak by listki były zlepione.
Na analogu podobnie, więc jak patrzyłem bezpośrednio w szkło to chyba mi się wydawało z tym domykaniem. No nic, trudno (a może i dobrze?), rozbiorę obiektyw i sprawdzę taśmę itp, może i na cyfrze zadziała![]()
Początkujący od 4 lat...