Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: fotografia t-shirtow

Uzależniony

Domyślnie Odp: fotografia t-shirtow

Cytat Zamieszczone przez Hazel Zobacz posta
    a czym się różni manekin do "takich" zdjęć od zwykłego?
    Nie widziałem jak wygląda, bo nie robiłem takich zdjęć. Generalnie trzeba rozwiązać kwestię tylnej części szyi.. Z tego co zorientowałem się w sieci, to nie jest to jeszcze podane na tacy. Jedynie wspomina się o domalowaniu tej części koszulki w PS (Wyniki wyszukiwania z datą poprzednich postów, dziś być może znalazłoby się coś nowego, ale nie mam na to czasu - przygotowuję 2000 innych produktów), ale malować to można wszystko, tylko że nie o to chodzi.
    Z dołem tułowia i rękawami sprawa jest prostsza, bo kąt patrzenia jest z góry i nie widać otworu tak jak w przypadku szyi. Więcej nie podpowiadam.

Można też zrobić jeden montaż lub rendering 3D i nakładać kolory i napisy w PS - to dobrze zrobione, również nie będzie tanie, chyba że w Polsce..

Dopiero zaczyna

dzięki za doinformowanie

Bywalec
    Miasto
    Wlkp

burn
    i jak sobie poradziłeś, pokażesz efekty? Jaki setup oświetleniowy ostatecznie zastosowałeś?

Bywalec
    Miasto
    Wlkp

Pytanie wynika stąd, że również stanąłem przed zadaniem fotografii odzieży, głównie właśnie t-shirtów. Zdjęcia mają być typu ghost (duch) oraz na manekinie. To właściwie jednorazowe zadanie, ale muszę to zrobić.. możliwie doskonale.
    Jako źródła światła posiadam 4 lampy błyskowe YN 560 III (oczywiście sprzęt studyjny typu statywy oświetleniowe, wyzwalacze, tła, blendy itp. również) z uchwytami z mocowaniami typu Bowens.
    Jednak bardzo proszę o pomoc w wyborze modyfikatorów, przez pryzmat posiadanego oświetlenia. Bowiem myślę i myślę, i ciągle zmieniam plan. W tej chwili skłaniam się ku dwóm stripom 40x120. Chętnie także podpowiedź a propos najlepszego ustawienia setu oświetleniowego.
    Ostatnio edytowane przez Bart ; 04-06-2014 o 11:36 Powód: literówka

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta
    Dzięki za link. No tak, idealny manekin byłby z plexi . Bo inaczej kluczowy problem pozostaje - dla czarnego t-shirta wysprayować problematyczny obszar na czarno, a dla średniróżowobladobiałego wysprayować na średniróżowobladobiało... I tu już nie jest różowo.

Bywalec
    Miasto
    Wlkp

Czy ktoś spotkał się z możliwością zakupu (w Polsce czy Europie) manekina do zdjęć odzieży typu ghost? Szukam i nijak nie mogę znaleźć, a wiem że są takie manekiny.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów