-
Odp: Foto Ziutek - jak zaczac?
Lampa to podstawa, do tego filtry do lampy też... Według mnie niech idzie z kimś znajomym co robi śluby najpierw jako drugi... Niech zobaczy, że jednak trzeba się nalatać troszkę i trzeba być przygotowanym na każdą sytuację według mnie idealny zestaw to 5dmk2 na początek + 35 1.4 (sigma) + 85 1.8 + dobra lampa... Takim zestawem można obskoczyć cały ślub... Choć coraz częściej widzę ludzi z 70-200 2.8 w kościele... Nie zmienia to faktu, że będzie mu brakowało jednak światła i iso w tym zestawie co ma... Wtedy musi mieć i lampę i filtry by nie wyglądało to jakby świecił na chama totalnie lampą w górę a żarowe światło zostanie... Ja odradzam swoim znajomym drogę w ten rynek bo nie to, że trzeba się wybić to trzeba mieć jakiś tam sprzęt i pojęcie by ludzie chcieli ludzi brać na śluby... Jak kolega nie wie nic o wywoływaniu rawów niech robi w jpg'ach i oddaje na drugi dzień, coraz częściej widzę takich fotoziutków w moim mieście gdzie kamerzysta daje mu 200 zł za ślub a on robi totalnie na automacie, zero obróbki, zero "kreatywności"... No i po co mają dać 2500 za usługi fotograficzne jak mogą mieć za 2300 foto + video ; )!
Uprawnienia umieszczania postów