Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Konfiguracja komputera

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Domyślnie Odp: Konfiguracja komputera

Cytat Zamieszczone przez jaroz Zobacz posta
    a jakaś konkretna marka? Jakie są Wasze doświadczenia?
    Mam w lapach Crucial i Intel. Bez zastrzeżeń. Dobre są też Samsung, OCZ, Transcend.
    Szukaj takiego z interfejsem 6Gb/s i długą gwarancją.

Początki nałogu Awatar mkkaczy
    Miasto
    IRL

Ja dokupiłem SSD 128 Samsunga i to znacznie poprawiło szybkość w LR. Ten komputer co podałeś pięknie by chodził w AutoCAD. Sam mam podobny w pracy, tylko że jeden Xeon i mniej Ramu.
    Ja mam na eSATA, ale są również podłączane bezpośrednio w płytę na szynie PCIe.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-09-2013 o 17:48
    R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
    https://500px.com/mkkaczy

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała

może nie jestem na czasie, ale jakiś czas temu jedne z najlepszych to były samsung 840 pro - szybki zapis/odczyt. Myślę, że też warte uwagi są kingstony.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez jaroz Zobacz posta
    Mam okazję zakupić kompa o następującej konfiguracji
    CPU: 2 x Intel Xeon Quad Core Processor (E5450) 3.00 GHz - 12 MB L2 Cache - 1333MHz FSB - 64-Bit - Intel VT-x
    RAM: 32 GB (8 x 4GB) PC2-5300F DDR2-667 ECC
    Dysk: 1TB 7200 rpm SATA2
    Grafika: NVIDIA Quadro NVS290 (256MB) PCIe x16 DMS-59 Graphics Card (spliter na dwa monitory)

Czy ww nie jest zbyt wielki aby pociągnąć PS'a CS6? Czy warto cokolwiek ograniczać np do jednego procka lub mniejszej pamięci?
    Jeśli to ma być "ciemnia fotograficzna" to trzeba koniecznie dokupić zewnętrzy, podwójny dysk jako archiwum
    Reszta jest ok.

jp

Początki nałogu

a ja polecam Plextor SSD 2,5'' 128GB, SATA III ( Read/Write 540/340MB/s ), który ma 5 lat gwarancji oraz śedni czas między uszkodzeniami (MTBF) 2400000 h jego symbol to PX-128M5P. Drugiego takiego dysku ze średnim czasem pomiędzy uszkodzeniami jak wyżej nie ma.
    Cieszą się bezawaryjną pracą i złych opinii o nich nie słyszałem i nie ma jak o OCZ czy też Kingstonach. A nieco droższy jest Samsung MZ-7PD128BW Samsung 128GB SSD840 SATAIII, MLC, 2.5'' (read/write; 530/390MB/s) 7mm PRO, który też ma 5 lat gwarancji ale średni czas to 1400000 h. Wybierając pomiędzy Samsungiem,Plextorem czy OCZ to wybrałbym Plextora, który zawsze robił dobre rzeczy począwszy od napędów optycznych. Kingstona bym wogóle nie brał pod uwagę bo robi słabe dyski dlatego daje tyle gwarancji na nie i średni czas jest słaby.
    Kiedyś ich jakość była dobra teraz już nie jest to samo.
    Pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    a ja polecam Plextor SSD 2,5'' 128GB, SATA III ( Read/Write 540/340MB/s ), który ma 5 lat gwarancji oraz śedni czas między uszkodzeniami (MTBF) 2400000 h
    Ciekawe jak to zmierzyli .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Czyli tak, po przeanalizowaniu dostępnych ssd'ków zdecydowanie wygrywan Samsung no i najbardziej dostępny jest.
    Przyznam się, że myślałem o trochę większym 256 gb, bo OS i PS oraz jakieś inne programy trochę miejsca zajmą. Ponadto plik wymiany, no i przestrzeń dla pracy samego PS'a.MZ 128 to trochę mało. Czy jestem w błędzie?
    Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Jeśli to ma być "ciemnia fotograficzna" to trzeba koniecznie dokupić zewnętrzy, podwójny dysk jako archiwum
    Taki już jest Creative 1TB sieciowy.
    Ostatnio edytowane przez jaroz ; 03-09-2013 o 07:52

Dopiero zaczyna Awatar hansu44
    Miasto
    Żnin

Komp bardzo ciekawy, ciekawe jaka cena za niego Co do dysków to oczywiście na system SSD np. Samsung 840 Pro lub Plextor M5P; w zależności od potrzeb/funduszy wersja 128 lub 256 GB. Sam używam do pracy ww Samsunga 840 Pro 128GB i jestem zadowolony. Plextor troszkę tańszy, co nie znaczy gorszy. W codziennym użytkowaniu różnic między nimi nie uświadczysz. 128GB w zupełności wystarczy na system i i kilka większych programów. Pliku wymiany przy tej konfiguracji radziłbym nie używać wcale lub ograniczyć go do powiedzmy 256 MB. Niektóre programy plują się, że go nie ma

Na dysk "magazyn" polecę kupić 2 dyski 2~3 TB w RAID1. Nie muszą to być jakieś rakiety.

Pozdrawiam.
    Canon 60D, T17-50/2.8 VC, C50/1.8 STM, C55-250 STM, Kenko EX
    Panasonic Lumix DMC-LX100

Cytat Zamieszczone przez hansu44 Zobacz posta
    komp bardzo ciekawy, ciekawe jaka cena za niego
    750 gbp

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów