Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Głowica panoramiczna oraz głowica do filmowania - 5d mark III

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Głowica panoramiczna oraz głowica do filmowania - 5d mark III

Do swojej oferty chciałbym dorzucić panoramy sferyczne oraz filmowanie. Budżet jaki chcę przeznaczyć to ~2000zł
    Zależy mi GŁÓWNIE na komforcie pracy więc jeśli budżet, którym dysponuje jest za mały - jestem w stanie poczekać i dozbierać ( w granicach rozsądku ).
    Zrobiłem małe rozeznanie po forach i z głowicy do filmowania polecany jest ten model : Manfrotto MVH502AH
    Czy może się ktoś wypowiedzieć najlepiej z użytkowników, jakieś wady tego modelu?
    Natomiast co do głowicy panoramicznej tu rozrzut zdań jest większy więc za bardzo nawet nie wiem w którym kierunku iść .. Nie interesują mnie głowice z automatyką rotatora gdyż jest to póki co za duży wydatek. Sprzęt jaki chcę postawić na głowicach to 5DIII,35L,135L więc około 2kg trzeba liczyć.

Domyślnie Odp: Głowica panoramiczna oraz głowica do filmowania - 5d mark III

Dołączam się do pytania.. i przy okazji zapytam o najbardziej ekonomiczną wersję głowicy Co polecacie?
    >>Fotograf Chrzanów<<
    Fotografujesz analogowo?: Korex

Do panoram mam Nodal Ninja 4 i rotator RD-16, z 5D II daje rade bez problemu (zwykle i tak używam puszki APS-C, 21MPx na pełnej klatce to jednak mało).
    Cenowo wychodzi około 2300zł. Jeśli myślisz o tym zarobkowo, to zastanów się kilka razy. Na dzień dzisiejszy nie ma sensu. Są pewne firmy, które wygrywają wszystkie przetargi na panoramki miast
    Ostatnio edytowane przez Fotopstryczek ; 10-09-2013 o 17:00

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez kowalski_michal Zobacz posta
    przy okazji zapytam o najbardziej ekonomiczną wersję głowicy
    Dobas
    CMEHA - reszta to upgrade

Cytat Zamieszczone przez latant Zobacz posta
    Dobas
    Na takie cudo chcesz dać 5D III? Mi by było szkoda pieniędzy Jakby nie patrzeć 5D III trochę kosztuje.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    Na takie cudo chcesz dać 5D III? Mi by było szkoda pieniędzy Jakby nie patrzeć 5D III trochę kosztuje.
    Używam z 5DIII i nie mam z tym problemu Panoramy sferyczne przy pomocy tej głowicy wychodzą.
    CMEHA - reszta to upgrade

Uprawnienia umieszczania postów