Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: zestaw : 5DMKIII + 24-70 2.8 L + 70-200 /2.8 L ii + TC x2 III

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie Odp: zestaw : 5DMKIII + 24-70 2.8 L + 70-200 /2.8 L ii + TC x2 III

Zestaw 5dIII + 24-70II +70-200II jest bardzo uniwersalny i bardzo dobry optycznie zarówno dla początkujacego jak i zaawansowanego fotografa. Zdecydowanie polecam zakup, gdy nabieżesz umiejętności, preferencji i pewności tego co chcesz focić kupisz stałki (normalny etap rozwoju fotografa), te które będą Ci odpowiadały.

Pełne uzależnienie

Zestaw 5dIII + 24-70II +70-200II jest bardzo uniwersalny i bardzo dobry optycznie zarówno dla początkujacego jak i zaawansowanego fotografa.
    Jak coś jest dobre dla pro to i dla amatora będzie dobre. Tyle tylko, że to trochę bez sensu. Bo jeszcze żaden sprzęt nie zrobił sam zdjęcia, a słabe zdjęcia można robić i serią XXX z kitem (dobre też). Dlatego pytałem się czy kolega ma już jakieś osiągnięcia na polu fotografii. Bo to, że siłę do dźwigania tego majdanu ma to już się pochwalił (zakładam, że sporty ekstremalne, to przy okazji siła i masa są).

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Jak coś jest dobre dla pro to i dla amatora będzie dobre. Tyle tylko, że to trochę bez sensu. Bo jeszcze żaden sprzęt nie zrobił sam zdjęcia, a słabe zdjęcia można robić i serią XXX z kitem (dobre też). Dlatego pytałem się czy kolega ma już jakieś osiągnięcia na polu fotografii. Bo to, że siłę do dźwigania tego majdanu ma to już się pochwalił (zakładam, że sporty ekstremalne, to przy okazji siła i masa są).
    Niektórzy mają po prostu kasę i lubią dobre i drogie rzeczy.
    Cała tajemnica.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Miałem na myśli narzędzie do pracy a nie efekt końcowy jakim są fotki. Generalnie zgadzam się ze stwierdzeniem jeżeli jest dobre dla pro to dla amatora też, choć nakład pracy w zdobyciu umiejętności technicznych pro przez poczatkującego z reguły jest bardzo duży i długotrwały. Pomijam tu efekt artystyczny jakim utwór w postaci zdjęcia szczególnie na początku drogi.

kolego yellyeater : nie jestem onanistą , więc osiągnięć nie mam , wiedze i doswiadczenie mam , ale nie na poziomie zestawu jaki zamierzam zakupić . Ok. zamówiłem już to co planowałem , dzieki za porady , pozdro

sv
    Guest

Dlatego pytałem się czy kolega ma już jakieś osiągnięcia na polu fotografii..
    A co to ma do rzeczy? Czy kupujący Ferrari musi być kierowcą rajdowym? Kolega napisał, że ma do wydania 30k i nie pytał, czy wystarczy mu EOS 600d czy 5d mk III. Czy na 5d trzeba mieć jakiś specjalny glejt? Ma kasę to kupuje i nic nam do tego jak ktoś wydaje swoje pieniądze.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez kordian1000 Zobacz posta
    Ok. zamówiłem już to co planowałem , dzieki za porady , pozdro
    I słusznie. Zestaw zacny i na pewno będziesz zadowolony.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Właściwie to wątek lekko prowokacyjny. A zdjęcia to Ty już kiedyś jakieś robiłeś? Pokażesz? Czy może dopiero zaczniesz? Jaki sport? I jaka rekreacja. Do ślubów 2.8 i tak nie będzie zbyt jasno.

To co podałeś jest faktycznie drogie i dobre (poza 24-70 (czy to I czy II), który jest tylko drogi) i uniwersalne. Ale jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. Do ślubów to raczej tylko stałki.
    Do ślubów to powinien być zakaz używania porządnego sprzętu. Generalnie zbiera mi się na wymioty, gdy prawie w kazdym wątku na forum prędzej czy później znajduje się nawiązanie do fotografowania kotletów. Przecież to pstrykanie imprezy towarzyskiej nie ma wiele wspólnego z fotografią i może być wykonane byle czym. Natomiast jeżeli pasjonat chce zakupić sprzęt żeby realizować swoje hobby, to piszesz o prowokacji? Prowokacja to robienie zacnego zajęcia z trzaskania migawką na ślubie i uważanie tego za profesjonalizm. I pomyśleć, że jeszcze kilkanaście lat temu fotograf musiejący za kasę pstrykać na weselu to było upokorzenie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Dokładnie, na weselach świat się nie kończy, ani tym bardziej nie zaczyna. A ujednoznacznianie profesjonalnej fotografii z fotografowaniem kotletów to wręcz nadużycie. Autor tematu też o ślubach nie myśli.

Bywalec

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Czy kupujący Ferrari musi być kierowcą rajdowym?[COLOR="silver"]
    Tak dla rozładowania emocji - chyba nawet nie powinien, bo z tego co mi wiadomo, Ferrari nigdy nie zhańbiło się samochodem rajdowym

Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 31-08-2013 o 00:41

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez fro Zobacz posta

Tak dla rozładowania emocji - chyba nawet nie powinien, bo z tego co mi wiadomo, Ferrari nigdy nie zhańbiło się samochodem rajdowym

A jednak:
    Rajdowe Ferrari 308 GTB podczas imprezy Rally Legend Boucles de Spa
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 31-08-2013 o 00:43

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów