Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: telekonwerter EF 2x III a mocowanie do statywu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: telekonwerter EF 2x III a mocowanie do statywu

"Obejmka" Canona nie jest plastikowa.

Pełne uzależnienie

600zł taka polityka canona używam jakiejś chińskiej odlewki za 49 zł takie charakterystyczne czerwone napisy for Canon, porównania z oryginałem nie ma żadnego ale daje się używać ostatnio kupowałem podróbę chwytu JYC do 70-300L za ok 60zł odrobinę lepsza od od tej odlewki do 70-200/4. Tamtej do 70-200 używam kilka lat i nic się nie dzieje tragicznego ale tak jak pisałem jakość produktu jest typowo chińska i oryginał przypomina tylko z kształtu .
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Dotarła wczoraj do mnie "objemka" Canona oraz telekonwerter EF 2x, wypróbowałem mocowanie do statywu.

Trochę uciążliwe, ale skuteczne jest takie rozwiązanie mocowania do statywu "przez objemkę":
    1. Gdy tylko obiektyw to klasycznie , podstawą do przodu
    2. Gdy telekonwerter+obiektyw to montuję "objemkę" na obiektywie odwrotnie, podstawą do tyłu.

jp

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Voyager70 Zobacz posta
    Tak sobie z ciekawości sprawdziłem, ile kosztuje ten uchwyt statywowy do 70-200/4 - blisko 600 PLN!!! Masakra jakaś! Myślałem, że to będzie góra 150 Zamiennik Delty blisko 10x taniej
    Czy uważacie, że ten obiektyw jest na tyle ciężki, że wymaga uchwytu? Mnie się wydaje, że przy solidnej głowicy niekoniecznie.
    Czasem dołączam też TC, ale 1.4 i nadal głowica kulowa Benro trzyma sztywno za body.
    Tutaj chodzi kolego o dźwignię - żadna głowica umocowana do body nie utrzyma Ci takiego zestawu tak stabilnie, jak kiedy go do niej podepniesz za stopkę (oryginalnego) uchwytu statywowego na obiektywie. Mocowany do body będzie drgał jak struna od byle dotknięcia i sztywność głowicy tu nie pomoże - pretensje miej do Newtona . Też na niego klnę nierzadko .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Podłączam się do tego wątku.
    Czy któryś z Forumowiczów może polecić z praktyki konkretny zamiennik uchwytu statywowego do Canon EF 70-200mm f/4 L (pasuje też do Canon EF 70-200mm f/4 L IS, Canon EF 300mm f/4 L, Canon EF 400mm f/5.6 L i Canon EF 200mm f/2.8 L)?
    Chciałbym, żeby za te kilkadziesiąt złotych wytrzymał z rok przynajmniej, ale eksploatuję niemiłosiernie preferuję zatem metalowy.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 22-10-2013 o 16:15

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Jelenia Gora

witam kupilem dwa lata temu zamiennik za55zł firmy delta pasuje tez do ef300 f/4L,400 f/5,6L jest ok jak do tej pory

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez bogdanj Zobacz posta
    witam kupilem dwa lata temu zamiennik za55zł firmy delta pasuje tez do ef300 f/4L,400 f/5,6L jest ok jak do tej pory
    Czy on jest z aluminium czy plastiku?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Jelenia Gora

metalowy, kolor jak orginał

--- Kolejny post ---

aluminiowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Dzięki, to by mnie urządzało. Gdyby nie fakt, że ciężko z dostępnością. Teoretycznie fotozakupy tylko mają, ale w praktyce to się dopiero okaże...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów