Cytat Zamieszczone przez .Pit Zobacz posta
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, a tego wątku na pewno nie będę czytał, szkoda mi czasu, przeczytałem kilka stron i nie wnosi nic nowego...
U mnie w rodzinie jest coraz więcej wesel z roku na rok, a znajomi robiący wesela nie narzekają na nudę. Jak ktoś ma problem ze zdychaniem branży ślubnej, hmm...to jego problem i fajnie by było gdyby kontynuował swoje żale w odpowiednim do tego wątku, pozdrawiam...
Tamtego wątku nie ma co czytać. Zapytaj znajomego sklepikarza jak mu idzie handel, zawsze odpowie Ci że "kiepsko". Bez względu na sytuację.

No tak, z kulawą ani garbatą za dużo nie potańczę.

Teraz na poważnie, widzę to tak:
-zaczynam szybciej i opieram się na 50 f1.8 i czymś jeszcze, na przykład 28 2.8, albo zamiast tego wszystkiego kupuję Tamrona 17-50 f2.8
-kupuję 50 f1.8 albo coś podobnego cenowo, żeby porobić sobie foty, a rynek wesel zaczynam atakować w przyszłym roku i kupuję coś porządniejszego- 17-55 2.8? Dosyć, drogie chyba ciężko dostać poniżej 2k? No i wiadomo, celem kiedyś jest FF, więc może od razu jakąś "tańszą" eLkę, np 17-40 f4, tyle że też jest stosunkowo ciemna...
Opcja z tamronem była jak dla mnie odpowiedniejsza. 28 2.8 będzie na cropie za wąsko w niektórych sytuacjach a więcej światła nie da, 50tka to już portetówka na 40D no a w ciemnicy będzie długo szukać focusa.
Ja bym brał tego tamiego 17-50 f2.8 nawet bez stablizacji - z rynku wtórnego, do tego postarał bym się pójść ze 2 razy jako drugi pstrykacz z kimś doświadczonym żeby zobaczyć jak mi to wszystko leży. Potem jakaś lampa YN z ttl za coś około 6 stówek itd..
Ale każdy ma swój punkt widzenia :-)