Jak mozna przerobic fotke do RETRO w Photoshopie CS2?
Wiem jak mozna to zrobic na "piechote", ale chyba powinna byc gotowa "funcja" do przerabiania?!
Jak mozna przerobic fotke do RETRO w Photoshopie CS2?
Wiem jak mozna to zrobic na "piechote", ale chyba powinna byc gotowa "funcja" do przerabiania?!
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Jeśli chcesz robić to "masowo" to nagraj sobie akcję w której wszystko ustawiasz wedle potrzeb... później będzie szło znacznie szybciej. W ten sposób osiągniejsz najlepszy efekt. Nie wydaje mi się żeby była taka funkcja.. chyba że jakis plugin.
Zależy Ci też na jakiś takich "niby" rysach, farfoclach na tych fotkach??
W sumie to chyba retro to sepia, ale nie jestem na 100 % pewien.Zamieszczone przez Raf_1975
Jak znasz jakis sposob na takie zdjecia, to czemu nie.Zamieszczone przez marcingreen
P.S.
Dokladnie chodzi mi o taki efekt jak nizej
Ciachnięte z powodu nie zgodzenia sie autora zdjecia na jego publikacje-hazan
Ostatnio edytowane przez hazan ; 09-03-2006 o 23:07
Zamieszczone przez Drozdi
Taką informacje dostałem - i w związku z tym proszę o sprawdzenie osobę która wkleiła link do teg zdjęcia czy miała prawo to zrobić.The following message was sent to you via the Canon Board Contact Us form by Jeff Blaylock.
--------------------------------
A member of your online community has posted a copyrighted image in the thread http://www.canon-board.info/showthread.php?t=9224.
As the copyright holder, I do not give you permission to use this image in connection with your community. Please remove it from your web site.
Thank you for your prompt attention to this matter.
W przypadku braku odzewu zdjęcie to (link) zostanie usunięty.
tutaj jest coś takiego: http://graffik.pl/plikia.htmZamieszczone przez Drozdi
w tej chwili widzę że nie mozna tu wejść...:sad:
ale efekty możesz zobaczyć tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=8580
Heniek
Rysy, farfocle to najlepiej znaleźć jakieś gotowe warstwy. No albo rysować! Ale to taki ślubny kicz :neutral:
A ładną sepię zawsze najlepiej na piechotę. Zabawa podobna do b&w - mieszanie kanałów, kombinacje na warstwach, a na koniec śliczny "monochromatyczny balans" a la sepia i graZależy jaką sepię lubisz (?) i jaka bardziej
pasi do klimatu zdjęcia (żótawa a może purpurowa). Najlepiej to robić indywidualnie do kadru. A jak chcesz masówę to jak było już mówione - zadanko w PS i wio![]()
Zamieszczone przez Drozdi
Image -> Adjustments -> Photo Filter -> Sepia i density na 100% , zaznaczone preserve luminosity.
Napisalem to powyzej by pokazac tylko ze taka opcja jest... ale efekt z niej niezbyt mi sie podoba i osobiscie to wole na piechote. Zdjec w sepii nie ma co hurtowo robic, wybrac kilka ktore maja byc w sepii i kazde z osobna dopracowac , jesli sa z tej samej sesji/serii to uwazac tylko by trzymaly tonacje.
Inna opcja - darmowy plugin o nazwie Virtual Photographer... juz sporo ladniejsza sepie robi niz ta opcja z menu powyzej.
Super! Dzieki![]()