Kaman - rewelacja !!!
Zresztą pozostałe również - pełen szacun i ukłony.
Mógłbyś napisać ile czasu zajęło Ci dojście do takiego poziomu?
Kaman - rewelacja !!!
Zresztą pozostałe również - pełen szacun i ukłony.
Mógłbyś napisać ile czasu zajęło Ci dojście do takiego poziomu?
sfw cała seria fajna, ale 11 jak dla mnie rewelacja![]()
Ostatnio edytowane przez Sunders ; 07-09-2013 o 11:47
sfw'ofe fotki zakilowały i zresztą slusznie,są extra,Co nie znaczy ,ze nie zrzucę mojego fotogniotkaz Radomia
Ostatnio edytowane przez zysk ; 07-09-2013 o 19:58
To trudno określić, ja uczyłem się jeszcze w trochę innych czasach, bez komputerów, photoshopów i innych takich. Teraz ten proces może być zdecydowanie krótszy.
zysk, trzeba było ją trochę przepalić, byłoby więcej szczegółów w tych cieniach.
I ostatnia wrzutka ode mnie, nie będę was już więcej męczył
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
@ sfw
Męcz, męcz.
Przyznam, że dalej nie ogarniam, jak robisz ostre foty nalatujących na Ciebie samolotów, mimo, że próbowałem sobie wszystko rozrysować, jak sugerowałeś w swoim wątku.
Np. 23 - jeśli dobrze to wszystko rozumiem, to w tym przypadku płaszczyzna ostrości przesuwa się "do Ciebie" więc ruch matrycy też powinien być do Ciebie, no dobra ale jak to wykonać w praktyce.
Przez chwilę, z kolegą Nikonowcem, zaczęliśmy nawet kombinować, że nie przesuwasz szkłem (nie panoramujesz), ale zoom-ujesz...Ale z tego co kojarzę to nie masz czym zoom-ować, bo przecież używasz stałek...
Niestety mamy mało okazji do ćwiczeń, raptem na 2-3 pokazy w roku uda się pojechać, tyle co ćwiczymy na bryzach na podejściu w Balicach, ale też nie wychodzi od przodu![]()
No a jak można przesunąć (zachować stałą odległość) od obiektu który leci na Ciebie? Trza się cofnąć ot i cały sekret, tylko, że w przypadku 23 nie było to potrzebne bo ta fotka robiona była na 1/50s czyli bez perwersji, nio może tylko długość ogniskowej może przygnieśćzainteresowanych odsyłam do exifu.
@ sfw !
FOTKI SUPER !
aż się miło ogląda
co to za szkło?
Ostatnio edytowane przez YaneC ; 07-09-2013 o 23:06