Przeniosłem do "wydarzeń", bo w galeriach zgodnie z zasadami forum może zamieszczać zdjęcia tylko jedna osoba. Zmieniłem też tytuł bo już któraś osoba biadoli że nie ma zdjęć z airshow.
Przeniosłem do "wydarzeń", bo w galeriach zgodnie z zasadami forum może zamieszczać zdjęcia tylko jedna osoba. Zmieniłem też tytuł bo już któraś osoba biadoli że nie ma zdjęć z airshow.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
@ RadOs41 - nie lepiej byłoby jednak po drugiej stronie pasa na Skaryszewskiej![]()
Oooo! Masz rację! Skaryszewska jest najlepsza! Ostatnie 3 edycje tam spędziłem (w tym 2 nieudane - wypadki), a w tym roku chciałem trochę statyki obejrzeć. Ale w górze też kilka zdjęć się znajdzie...
--- Kolejny post ---
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
... więcej nie zaśmiecam wątku. Pozostawiam miejsce na ładniejsze "strzały" forumowiczów. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez RadOs41 ; 26-08-2013 o 23:19
Trochę gratów i nieco innych szpargałów...
witam
Ja stałem na Ogrodniczej przy końcu pasa za ogrodzeniem.
Byłem pierwszy raz na takiej imprezie .Po kupnie Tamrona zaraziłem się oglądając zdjęcia kolegi Bangi i postanowiłem wypróbować kupiony obiektyw.
Przyznam że miejsce wybrałem przypadkowo ,ale chyba było dobre bo kolegów z L-kami było gęsto.
Szkoda tylko że kilka razy takie wielkie chmurzyska zabrały całe swiatło na dłuższą chwilę...
Ostatnio edytowane przez fancik ; 27-08-2013 o 12:01
Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.
Na papierze prawie ostry
Ostatnio edytowane przez Marek Kowal ; 27-08-2013 o 12:30
To są moje pierwsze chwile z tym obiektywem .
Na razie bardziej mi się podobaja zdjęcia statyczne z tego obiektywu .
Nad pokazaniem ruchu ( szczególenie samolotów itp. ) muszę popracować.
Nie ukrywam że jestem bardzo wymagający wobec siebie i sprzętu, z zazdrością patrzyłem na wyswietlacz Canona z tele 100-400mm L IS USM , który miałem okazje widzieć obok siebie .
Jednakże , aby nie zmieniać tematu napiszę tylko, że jak wezmę stosunek ceny do jakości to jestem bardzo zadowolony z Tamrona.
A wracając do tematu to najbardziej szkoda tych chwil jak taka chmura potrafiła się zatrzymać właśnie w ważnym momencie i na fotkach ciemnica straszna wyszła.
Jak znajdę chwilę to jeszcze kilka zdjęć wrzucę ....
Ostatnio edytowane przez fancik ; 27-08-2013 o 13:24
Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.
Ja się właśnie zastanawiam nad przejściem na 100-400. Dzięki uprzejmości jednego z Kolegów miałem okazję podpiąć i powiem tak AF na oko szybszy ze 2x, stablizacja też całkiem OK, i to nawet niekoiniecznie gorsza od Tamiego, ale to szkło Kolegi mam wrażanie nie trafiało z moim body dalekich obiektów, może dlatego, że on miał robioną kalibrację body i szkła, nie wiem, dziwna sytuacja, bo z Tamim nie mam żadnych problemów, tyle, że na 6d na f5.6 jest winieta dość przeszkadzająca (od f 8 już nie ma) i brakowało momentami tych 100mm![]()