Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: Zakup nowego body (6d) + szkło ?

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Domyślnie Odp: Zakup nowego body (6d) + szkło ?

Witam .Ja bym te 1200 które zostało zostawił w skarpecie albo na koncie i dokładał do czegoś konkretniejszego. Po co wydawać na siłę na jakieś pierdołki jak za jakiś czas można kupić konkretne szkło dokładając parę grosików. Pozdrawiam i życzę udanych zakupów
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez tomero Zobacz posta
    Grip - ? P.s. W moim zamyśle chodziło mi o sposób kadrowania panorama/portret (wygoda),ale może rzeczywiście szkoda kasy.
    Taka drobna sugestia: grip do statywu będzie tak czy siak przeszkadzał, bo wyraźnie przesuwa środek ciężkości do góry i w zależności od tego jak dobrą masz głowicę, tracisz na stabilności całego układu: mniej lub bardziej.

Jak nie masz pomysłu na co wydać pozostałe 1200 zł, to proponuję bilet w jakieś fajne miejsce, gdzie będziesz mógł przetestować cały zestaw :-) Ewentualnie pomyśleć o tym 24-70/4L, zyskasz w ten sposób lepszą jakość obrazu.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Karpacz

Witajcie

Oczywiście dziękuję za uwagi i sugestie.
    O gripie już zapomniałem , a te 1200,- to sprawa wygląda tak , że Ktoś wspaniałomyślny zafundował mi taki prezent ;-) i mam do wykorzystania 12kPLN , bez możliwości zwrotu ew. mogę dołożyć. Tak więc nic tylko wybierać , rozsądnie oczywiście.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Jak nie masz pomysłu na co wydać pozostałe 1200 zł, to proponuję bilet w jakieś fajne miejsce, gdzie będziesz mógł przetestować cały zestaw :-)
    ....i to jest pomysł za następny 1000000$, ale tak jak wspomniałem wyżej ,nie da rady ;-).
    Pozdr.

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

jakaś dziwna ta dotacja, 12k
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Karpacz

"Darowanemu koniowi w zęby ....." :-)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Karpacz

Witam ponownie

Minęło parę dni i po kilku rozmowach (pertraktacjach) jedzie do mnie kurier.
    Zdecydowałem się na opcję 6D+24-105L+akcesoria(niezbędne) tj. aku, karty sd, filtry PL i ND, wężyk elek. i matówka do precyzyjnego ostrzenia .
    Nie ukrywam że jestem dość mocno podniecony tym faktem i z niecierpliwością czekam na przesyłkę.
    W między czasie , kolega (nie fotograf) wygrzebał w swoich klamotach Sonnara 180/2.8 i przytargał go mi.
    Okazało się że przysłona jest zaklejona i trochę paprochów siedzi wewnątrz optyki. Sonnar posiada przejściówkę P-Six->M42 , ja z kolei M42->EOS (z potwierdzeniem).
    Gdzie mogę oddać to szkło do naprawy - czyszczenia i spodziewać się rzetelnej i fachowej usługi , macie jakieś propozycje?
    Szkoda mi tego "Oldskula", bo może to niezły egzemplarz . Ten jest bez powłok i nie "Zebra".
    Pozdr.
    Tomek

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

W jakich okolicach mieszkasz? Jest takich dwóch magików w Poznaniu od starych i nowych szkieł, jakbyś potrzebował podam namiary.
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Karpacz

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    W jakich okolicach mieszkasz? Jest takich dwóch magików w Poznaniu od starych i nowych szkieł, jakbyś potrzebował podam namiary.
    Jelenia Góra->Karpacz
    Pozdr.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    W-wa

Cytat Zamieszczone przez tomero Zobacz posta
    Witam ponownie

Minęło parę dni i po kilku rozmowach (pertraktacjach) jedzie do mnie kurier.
    Zdecydowałem się na opcję 6D+24-105L+akcesoria(niezbędne)
    IMHO dobry wybór. Mam dokładnie taki sam zestaw + kilka stałek. 24-105L to bardzo dobry i uniwersalny obiektyw do wszystkiego. Na specjalne okazje są stałki.

Życzę udanych łowów z tym sprzętem.
    Pozdrawiam, Darek
    6D | Canon 24-105mm f4 L IS | Canon 85mm f1.8 | Porst (M42) 50mm f1.8 | Pentor (M42) 135mm f2.8

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Karpacz

Witaj
    Dziękuję za słowa poparcia .
    Do całości dolożylem jeszcze lampę Metz52 i sarczy na razie.
    Ostatnio edytowane przez tomero ; 28-08-2013 o 14:16

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów