Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Gdzie pójść

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Gdzie pójść

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Dla ułatwienia. Nie ma obiektywu 15 mm F1.4.
    1.4? Za prosto by było...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Zgadza się, że często nie da się odróżnić fot zrobionych FF a cropem, np. popatrzcie na moje foty z galerii spotterskich - zmniejszone do 1280 px wyglądają w zasadzie tak samo i jest to nieodróżnialne (zresztą różnić między L-kami a zwykłymi szkłami też nie widać , ale jak już bym te foty wrzucał na 100% rozmiaru to różnice są zauważalne.
    Poza tym operowanie na pełnych dziurach – tu jest już wg mnie duża różnica.
    Ponadto nie można patrzeć tylko przez pryzmat samych zdjęć, ale również funkcjonalności i możliwości edycyjnych.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez chokai Zobacz posta
    Tak, 6D bardzo kusi, ale dla takiego amatora jak ja pełna klatka to przesada.
    A dlaczego? Amatorowi nie wypada na pełnej klatce, czy co?
    Pozdrawiam,
    Mirek

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez chokai Zobacz posta
    Tak, 6D bardzo kusi, ale dla takiego amatora jak ja pełna klatka to przesada.
    Jeśli budżet (jak sam napisałeś) nie jest dla Ciebie najistotniejszy to polecam zakupić jednak FF.
    Nie obawaiaj się - FF jest też dla amatorów - nie tylko dla "fahofcuff"
    Nawet jak w przyszłości będziesz zmieniał body to jeśli kupisz dobre szkła do FF - zostaną i nie będziesz kombinował z przeliczaniem ogniskowych.
    Życzę udanego wyboru
    Pozdrawiam, Marek
    Canon EOS 1V, 1DSMKIII. 14/2.8 L, 35/1.4, 50/1.2, 85/1.2, EF 300mm f/2.8L IS II, 600/4
    Leica M7, MP, M9, Monochrome, M240. Obiektywy: Summilux 35/1.4, Noctilux 50/0.95 , Summilux 1.4/50, Summicron 90/2
    Fujichrome Provia 100F/400X, Kodak Tri-X, T-max 100/400 + Flextight X5

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Jestem upośledzony. Nie widzę magii FF, tego bajkowego koloru, plastyki i innych cudownych cech, o których tyle to już tu napisano. 5D trzymam, aby sąsiada zęby bolały
    Ostatnio edytowane przez Kwapiszon ; 28-08-2013 o 21:49
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Nie rozumiem po co wygłaszasz tutaj takie strzeliste oświadczenia ? Co to kogo interesuje co widzisz a czego nie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    TWOJA STARA

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie rozumiem po co wygłaszasz tutaj takie strzeliste oświadczenia ? Co to kogo interesuje co widzisz a czego nie.
    ponoć forum to też miejsce wymiany doświadczeń, ale co ja tam wiem.
    Ostatnio edytowane przez p0m ; 28-08-2013 o 22:23
    ebe ebe

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez p0m Zobacz posta
    ponoć forum to też miejsce wymiany doświadczeń, ale co ja tam wiem.
    Oczywiście. Tylko to co kolega robi to nie doświadczenia tylko jakieś oświadczenia nie mające związku z tematem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Cytat Zamieszczone przez PMP Zobacz posta
    Nie należę do tej elitarnej grupy dostrzegającej przepaść pomiędzy cropem a FF
    Na obecną chwilę awangardę tworzą ci co się przesiedli z FF na Google Glass.
    Ja sobie kupiłem GoPro tylko dlatego że jak przyczepię okulary do samolociku to nie będę widział gdzie poleciał.

6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Oczywiście. Tylko to co kolega robi to nie doświadczenia tylko jakieś oświadczenia nie mające związku z tematem.
    To jest oświadczenie, które powstało w oparciu o doświadczenie związane z posiadaniem FF i aps-c. Temat jest w dziale "dla początkujących" i dotyczy kwestii wyboru. IMHO, nie widzę sensu pchania się w FF i zwiazane z tym koszta w momencie, gdy wogóle nie wiadomo, czego się chce i nie ma zdefiniowanego celu. Oczywiście można pchać się w wydatki, każdy ma wolną wolę. Ja jednak uważam, że zawsze lepiej zainwestować w dobre szkło, niż spłukać sie na FF i oczekiwać cudu związanego z rozmiarem klatki. Amen.
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów