Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Zepsuty S1

Lucid
    Guest

Domyślnie Zepsuty S1

Witam. Zepsuł mi sie mó S1. Sprawa wyglada tek ze jak włacze to na wyswietlaczu jest smuga swiatła tak jak by ktos swiecił na obiektyw z góry latarka a jak zrobie zdjecie to jest całe w drobne paski i nic nie widac. Spotkał sie ktos z was z takim problemem?? Czy to jest wina softu?? Jeśli tak to czy mam wysłac aparat do serwisu czy da sie jakos samemu zmienic soft?? Prosze o pomoc.

Lucid
    Guest

Domyślnie

Wie ktoś czy da sie zrestetowac S1 albo wgrac nowy soft??

Lucid
    Guest

Domyślnie

Dzieki Vitez dzis rano wysłany tam

Coś już napisał
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Witam,

z przykrością przyłączam sie do wątku "zepsuty s1", ale wczoraj wlasnie uległ awarii mój Canonik.
    Spaliła mi sie lampa błyskowa. ;-(
    Chcialem zrobić zdjęcie z lampą, aby doświetlić fotografowaną postać. Wcisnąłem przycisk do połowy, lampa się otworzyła,a tu coś strzeliło a gdy docisnąłem spust do końca, lampa dziwnie blysnła i dokończyła żywota, już nie nie błyska.

Czytałem o kłopotach z lampą w s1. Ale nie spotaleam sie z czyms takim. (Chociaz taką samą przygode mialem 10 lat temu z "głupim Jasiem" Kodaka.)

Czy ktoś z kolegów w Canonie miał podobny przypadek i orientuje się ile mnie to bedzie kosztowało, bo wierze że to nie koniec mojego aparatu.

Pozdrawiam.

Lucid
    Guest

Domyślnie

ze lampa sie zacina to stały problem w S1 ale o spalonej ja nie słyszałem nic...jak masz gwarancje to do serwisu innego wyjscia nie ma...zreszta bez gwarancji chyba żarnik nie bedzie kosztował jakis wielkich pieniędzy...

Dopiero zaczyna Awatar DarekG
    Miasto
    Pisarzowice k/Bielska-Białej

Domyślnie

Nie mam miłych wieści...

Kolega miał taką sytuację w S1, że lampa zaczęła wydawać głośne trzaski przy błyskaniu. Aparat bez gwarancji, a więc oddał u siebie w Krakowie do nieautoryzowanego serwisu - wstępna diagnoza -> przebicie na cewce napięciowej -> jeśli nie uda się odizolować, to wymiana modułu (gość chciał wymienić sam zapalnik - koszt 100zł + robota 50zł). Ale w Krakowie jednak nie dali rady tego wymienić. W końcu lampa całkiem siadła i skończyło się na Żytniej i wymiana całego modułu - koszt całkowity z przesyłkami przekroczył 400 zł.
    Canon S1 IS / 400d + kit + 50/1.8

Coś już napisał
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

DarekG, to mnie nie pocieszyłeś. :-(
    Z kosztów naprawy moge sobie odjąć kuriera, mam taką możliwość, tyle zaoszczędze...

Napisz proszę na jakiej ulicy w K-owie jest serwis aparatów?

Dopiero zaczyna Awatar DarekG
    Miasto
    Pisarzowice k/Bielska-Białej

Domyślnie

Przepraszam, ale pytałeś o koszty...
    Ale "always look on the bright side of lif" -> może uda się wymienić sam zapalnik, a wtedy skończyłoby się na 100+50 zł (może coś utargujesz... )
    Ulica Zduńska czy jakoś tak...
    Canon S1 IS / 400d + kit + 50/1.8

Lucid
    Guest

Domyślnie

mój siedzi w serwisie i jak wróci odrazu idzie do sprzedania...

ile moge sobie zawołac na allegro za połroczny po naprawie, z kingstonem 512 ładowarka GP i akumulatorkami GP 1600 + torba hama....??

Uprawnienia umieszczania postów