Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Jakie obiektywy do 20D

Robert_P
    Guest

Domyślnie Jakie obiektywy do 20D

Witam po raz pierwszy...Zamierzam kupić Canona 20D. Zastanawiam się, nad tym jakie obiektywy nabyć na początek. Głównie focę krajobrazy, ale zamierzam zabrać się wraz z nadchodzącą wiosną za Makra, a potem portrety...Z czego korzystacie? proszę zarekomendujcie mi optymalny zestaw obiektywów...pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Kup kit na początek. Jak będziesz wiedział więcej, poczytasz trochę, zobaczysz czego potrzebujesz, to będziesz mógł zadecydować.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Robert_P
    Guest

Domyślnie

No raczej KIT-u chcialbym uniknąć...wiesz jak się wstaje o 5 rano, żeby zdążyć na wschód słońca i jak się złapie ten moment...a potem w domu na kompie zobaczę, że kitowe szkło nie dało rady to chyba nie będę szczęśliwy...

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert_P
    No raczej KIT-u chcialbym uniknąć...wiesz jak się wstaje o 5 rano, żeby zdążyć na wschód słońca i jak się złapie ten moment...a potem w domu na kompie zobaczę, że kitowe szkło nie dało rady to chyba nie będę szczęśliwy...
    dżizzzz...

PS. nie żebym był nietolerancyjny, ale weź no chłopie zapoznaj się z forum, zobacz co już jest napisane i jak Ci to nie wystarczy to zadaj jakieś sensowne pytanie!!!
    W zasadzie jest już wszystko odnośnie obiektywów, i innych dupereli na technikach focenia kończąć...

A z tym słońcem to już przegiąłeś, tzn z a historią.
    Może nie kupuj nawet na początek 20D??

Robert_P
    Guest

Domyślnie

hmm jakby to powiedzieć poniżej link do moich zdjęć, żebyś mógl zobaczyć o jakie krajobrazy chodzi (żeby nie było, że o byle jaki wschód chodzi...)...http://www.photo.net/photodb/member-...ser_id=1020743
    to tak apropos twojego zdania na temat mojej historii ze wschodem słońca..i tak na koniec mojej odp Wy tacy zawsze gościnni jesteście dla "nowych"forumowiczów??

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Poprzeglądaj troche galerii (choćby moją) i zobacz, jak kit sobie radzi.

Na pewno łatwiej zepsuić zdjęcia przez nieznajomość sprzętu niż przez zły obiektyw.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert_P
    i tak na koniec mojej odp Wy tacy zawsze gościnni jesteście dla "nowych"forumowiczów??
    Nie chodzi o "nowych" tylko o takich, którzy zadają pytania, na które odpowiedzi zostały wielokrotnie udzielone na forum.

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

oj przepraszam, zły dziś jestem...

Robert_P
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Poprzeglądaj troche galerii (choćby moją) i zobacz, jak kit sobie radzi.

Na pewno łatwiej zepsuić zdjęcia przez nieznajomość sprzętu niż przez zły obiektyw.

No w sumie KIt daje radę, a testowałeś przy portrecie?

Robert_P
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Nie chodzi o "nowych" tylko o takich, którzy zadają pytania, na które odpowiedzi zostały wielokrotnie udzielone na forum.

wiem, że wątki pojawiają się bardzo zbliżone do mojego...przeglądałem je ale nie znalazłem konkretnych wskazówek...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów