Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 11 z 11

Wątek: Pytanie o 70-200 F/4 L + C550D

Początki nałogu Awatar KNC

Domyślnie Odp: Pytanie o 70-200 F/4 L + C550D

70-200/4 super stosunek cena/jakość, coś jak 40d
    Jedną ręką to raczej niewygodnie się foci. Nawet 2x lżejszym zestawem byłoby niewygodnie. Coś z tą drugą ręką trzeba zrobić, jedna na spuście druga na obiektywie. No chyba że masz tylko 1 rękę to przepraszam. Na statywie to też zależy z jaką głowicą. Z kulową jedną ręką będzie niewygodnie...

--- Kolejny post ---

70-200/4 super stosunek cena/jakość, coś jak 40d
    Jedną ręką to raczej niewygodnie się foci. Nawet 2x lżejszym zestawem byłoby niewygodnie. Coś z tą drugą ręką trzeba zrobić, jedna na spuście druga na obiektywie. No chyba że masz tylko 1 rękę to przepraszam. Na statywie to też zależy z jaką głowicą. Z kulową jedną ręką będzie niewygodnie...

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    ... jak trafi - żyleta
    Właśnie "jak"

Cytat Zamieszczone przez dzoldzol Zobacz posta
    Chciałbym się zapytać użytkowników Canona 550d i 70-200 F/4 L (a wiem, że owych jest tutaj sporo) czy można spokojnie trzymać aparat jedną ręką i czy umieszczenie tego zestawu na statywie nie grozi wyrwaniem obiektywu razem z bagnetem? (czytałem na fotopolis, że jest takie prawdopodobieństwo jeśli używamy lekkiej puszki typu 350D, a przecież mój 550D o wiele cięższy nie jest)
    Bez obaw, bagnet się nie wyrwie. Ale dla swiętego spokoju i wygody, zawsze możesz kupić uchwyt statywowy. Wtedy środek ciężkości przeniesie Ci się od razu w stronę obiektywu, zapewniając stabilne wyważenie zestawu na statywie.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów