Pokaż wyniki od 1 do 10 z 72

Wątek: Epson L800 profile ICC

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Epson L800 profile ICC

Pytanie a zarazem propozycja...

Może zrobimy jakąś bazę profili "robionych" (chyba że tylko ja jestem taki dziwny i robięp profile)?
    Zakładam, że tusze Epsona są w miarę stabilne i jednakowe, czyli wydruk u mnie będzie mniej więcej taki sam jak u innej osoby.

Mam profil zrobiony do Epson Premium Glossy i FomeiJet Peral Pro 300.
    Ciekaw jestem jak u was wyjdą wydruki i czy pokrywają się z tym co na ekranie.

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Epson L800 profile ICC

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Pytanie a zarazem propozycja...

Może zrobimy jakąś bazę profili "robionych" (chyba że tylko ja jestem taki dziwny i robięp profile)?
    Zakładam, że tusze Epsona są w miarę stabilne i jednakowe, czyli wydruk u mnie będzie mniej więcej taki sam jak u innej osoby.

Mam profil zrobiony do Epson Premium Glossy i FomeiJet Peral Pro 300.
    Ciekaw jestem jak u was wyjdą wydruki i czy pokrywają się z tym co na ekranie.
    Można spróbować, tylko trzeba gdzieś znaleźć odpowiednie miejsce, wielu juz probowało.
    Wbrew pozorom nie jest to banalne, drukarki różnią się między sobą (zużycie głowicy itp), trzeba by pokategoryzować po modelu drukarki, uzytym tuszu, papierze, ustawieniach sterownika, liczbie pól pomiarowych, użytym spektrofotometrze i sofcie do generowania profilu itd plus profile fabryczne ogółnie dostępne...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów