Pokaż wyniki od 11 do 20 z 72

Wątek: Epson L800 profile ICC

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Epson L800 profile ICC

michalab dzięki za pocieszenie
    Ja mam trochę pedantyczny charakter jeśli chodzi o te kwestie, niestety, zasobność portfela nie pozwala na jego zaspokojenie.

Na czytałem się sporo przed kupnem tego urządzenia i w zasadzie raczej wyrażano się pozytywnie.

Mam monitor który coś tam potrafi pokazać (Eizo S2243 - oczywiście skalibrowany) dlatego miałem nadzieję że w końcu osiągnę zadowalający wynik, a tu mnie Pan Tomasz trochę sprowadził na ziemię...

Wiem że BW na tym jakiś zafarb będzie miało (choć gdzieś słyszałem o aplikacji która zmusza drukarkę do używania tylko czarnego tuszu... choć nie wiem jakby to wyglądało) to i tak się bardzo zdziwiłem, gdy wczoraj wydrukowałem dla testu czarno biały obrazek na zwykłym papierze ksero - i o dziwo zafarbu nie ma...

Teraz już mam lekki mętlik czy zostawić czy oddać, ale na 99% już mi jej nie przyjmą bo tusz wlany.

W kwestii profilu to właśnie nad tym myślę...
    Szkoda że nie da się kupić jakiś próbek - kilku sztuk danego papieru dla testu, bo chętnie bym sprawdził kilka papierów Ilford, Fomei czy tej firmy na H której nazwy nigdy nie mogę zapamiętać.
    Ostatnio edytowane przez mini21 ; 23-07-2016 o 15:52

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów