Wydrukowałem już sporo zdjęć na Epson L800. Wykorzystywałem papiery Ilforda, fomei Epson oraz zestaw testowy Harman by Hahnemuhle . Najgorsze odwzorowanie kolorów miałem na papierach fomei. Na ilfordach wydruki bardzo dobre. Zestaw Harman by Hahnemuhle drukowałem z profili do papierów Epsona super odwzorowania. Wydruki na fomei, ilfordzi i Harman by Hahnemuhle wykonywałem z Lr i PS E ( przed wydrukiem musiałem rozjaśnić o ok. 10%). Wydruki na papierach Epson robię z dołączonego do drukarki programu. Aktualnie testuję papier , który zakupiłem w mijającym tygodniu w Lidlu ( z ciekawości ponieważ 1 str. A4 280 g kosztuje 52 gr ). Najlepsze odwzorowanie ma przy wydruku z proilu dla ilforda GALERIE Premium Lustre 270g. Ciekawy jestem jaka będzie trwałość wydruków. Z papierów Epsona najlepszy w mojej opinii jest Ultra Glossy Photo Paper 300g, kolejnie Premium Glossy Photo Paper 255g, Glossy Photo Paper 225g/m, a papieru EPSON Photo Paper 194g nie warto kupować.
Niestety inni producenci papierów np. canon nie zamieszczają profili ( obawa przed konkurencyjnym produktem?).
Moja opinia jest oczywiści moją subiektywna oceną. Jestem amatorem.